Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΑ: Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά σε κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Μοσχάτου, με τη δωρεάν διάθεση «έξυπνων» αυτοκόλλητων ετικετών τριών διαφορετικών χρωμάτων, σύμφωνα με τα τρία χρώματα αναφοράς και ταξινόμησης του είδους των απορριμμάτων, που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα.

ΟΤΑ: Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης αποκλειστικά για νοικοκυριά, αρχίζει να εφαρμόζει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Έχει την ονομασία «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω - ΚοΑ» και στοχεύει από τη μια μεριά στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης των απορριμμάτων συσκευασίας και από την άλλη στην επιβράβευση των πολιτών με βάση την επίδοσή τους στην ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά σε κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Μοσχάτου, με τη δωρεάν διάθεση «έξυπνων» αυτοκόλλητων ετικετών τριών διαφορετικών χρωμάτων, σύμφωνα με τα τρία χρώματα αναφοράς και ταξινόμησης του είδους των απορριμμάτων, που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα. Κάθε χρωματιστή ετικέτα, θα αναγράφει ένα μοναδικό δωδεκαψήφιο αριθμό και με τον τρόπο αυτό θα καταστεί εφικτό το να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό, οπότε αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών.

Σε πρώτη φάση οι «έξυπνες» αυτοκόλλητες ετικέτες θα διανεμηθούν σε όσους δημότες της περιοχής κάνουν την προεγγραφή τους, είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του δήμου, είτε από τα ειδικά συνεργεία που θα πραγματοποιούν κατ' οίκον εγγραφές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης αναμένεται το προσεχές διάστημα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Μοσχάτου και του Ταύρου.

«Η ορθή και βιώσιμη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική διαλογή των απορριμμάτων συσκευασίας, τα οποία αποτελούν σημαντικό ποσοστό της συνολικής ποσότητας παραγόμενων απορριμμάτων του δήμου μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι η νέα προσπάθειά μας θα βρει τη θετική ανταπόκριση και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων, καθώς η ανακύκλωση δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Ο σωστός διαχωρισμός των απορριμμάτων προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, της δικής μας, των παιδιών μας και κυρίως των επόμενων γενεών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v