Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χανιά: Στις κατασκηνώσεις Καλαθά οι ναυαγοί μετανάστες

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στην Παλαιόχωρα με το δεξαμενόπλοιο «ARISTΟFANIS» σημαίας Νήσων Μάρσαλ και με σκάφη αποβιβάστηκαν σταδιακά και κατά ομάδες στο λιμάνι της περιοχής.

Χανιά: Στις κατασκηνώσεις Καλαθά οι ναυαγοί μετανάστες

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου μεταφέρθηκαν στις 6:10 το πρωί οι 100 από τους 152 μετανάστες που είχαν διασωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε εισροή υδάτων ενώ έπλεε 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζα Μεσσηνίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, οι υπόλοιποι μετανάστες αναμένεται να φθάσουν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την κ Ζερβουδάκη ο χώρος της κατασκήνωσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ προσφέρθηκε φαγητό και νερό στους μετανάστες και όλοι τους θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο covid -19. Παράλληλα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση τους.

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στην Παλαιόχωρα με το δεξαμενόπλοιο «ARISTΟFANIS» σημαίας Νήσων Μάρσαλ και με σκάφη αποβιβάστηκαν σταδιακά και κατά ομάδες στο λιμάνι της περιοχής. Η διαδικασία της αποβίβασης ξεκίνησε τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ολοκληρώθηκε με την μεταφορά των μεταναστών στα Χανιά με λεωφορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v