Τέσσερα παραθαλάσσια ταβερνάκια για τραπέζι πλάι στο κύμα

Στο Δασκαλειό, το Αλεποχώρι, τα Λεγραινά και τον Μαραθώνα, τέσσερα ταβερνάκια ό,τι πρέπει για να πιάσεις τραπέζι και να τσουγκρίσεις ουζάκια στον ήλιο.

Τέσσερα παραθαλάσσια ταβερνάκια για τραπέζι πλάι στο κύμα

Επειδή το πασχαλινό πενθήμερο αλλά και η άνοιξη γενικώς, το τραβάνε το ουζάκι τους πλάι στο κύμα, σου συγκεντρώσαμε πέντε από τα καλύτερα παραθαλάσσια ταβερνάκια της Αττικής που είναι ό,τι πρέπει για να οργανώσεις μίνι μονοήμερη.

Η Παραλία

Στο Αλεποχώρι, χάρτης εδώ 

Το Πανόραμα

Στο Δασκαλειό, χάρτης εδώ 

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο: Από τη μεγάλη, υπερυψωμένη αυλή του, αυτό το φημισμένο ταβερνάκι αγναντεύει μία από τις τρεις παραλίες του Δασκαλειού, και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται ως τη γραμμή του ορίζοντα από κάτω του. Σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι (στα 55€ το κιλό) και πεντανόστιμα θαλασσινά σαν τη γαριδομακαρονάδα, το θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, τα αχνιστά μύδια και το κριθαρώτο θαλασσινών. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ περίπου το άτομο αν μείνεις στα θαλασσινά, γύρω στα 35€ αν θέλεις κι ένα φαγκρί ή ένα σαργουδάκι γιατί μια ζωή την έχουμε.

Ο Βράχος

Στον Μαραθώνα, χάρτης εδώ 

Βρίσκεται σχεδόν δίπλα στον Τύμβο του Μαραθώνα, και συνδυάζεται ιδανικά με τις πρώτες βουτιές και τις ανοιξιάτικες πεζοπορίες στο πευκοδάσος του Σχινιά. Απλώνει τα τραπεζάκια του σε απόσταση «απλώνω χέρι και πιάνω θάλασσα», απολαμβάνει και μαγική θέα στο ηλιοβασίλεμα οπότε φρόντισε την ώρα άφιξης/ αναχώρησης αναλόγως. Το μενού του κινείται σε κλασικά μονοπάτια: Τηγανιτά καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταπόδι ξυδάτο ή ψημένο στα κάρβουνα, και ψαράκι ημέρας. Συνοδεύουμε με μυρωδάτη χωριάτικη, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, και τα απαραίτητα ουζάκια, και πληρώνουμε γύρω στα 25€ το άτομο, ή περί τα 30-35€ αν μας βάλει στον πειρασμό για ψάρι του κιλού η ψαριά της ημέρας.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v