Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητείται λήξη της αβεβαιότητας στις αγορές

Η αβεβαιότητα είναι πιθανό να συνεχίσει να βαραίνει το αίσθημα των επενδυτών μέχρις ότου η εμπορική διαφορά λάβει σαφέστερη κατεύθυνση, σημειώνει η Nuntius.

Αναζητείται λήξη της αβεβαιότητας στις αγορές

■ Ενώ οι επενδυτές, την περασμένη εβδομάδα, φαίνονταν να μπαίνουν στον ρυθμό της ανακοίνωσης των περαιτέρω δασμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές, η εφαρμογή τους τη Δευτέρα ξεκαθάρισε ότι η εμπορική διαμάχη θα μπορούσε να κινηθεί στο επόμενο στάδιο, με την Κίνα να αποσαφηνίζει ότι οι εμπορικές συνομιλίες βρίσκονται εκτός τραπέζης για τώρα. Οι αγορές μετοχών στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ξεκίνησαν την εβδομάδα με αρνητικά πρόσημα. Μια ξεχωριστή πηγή αβεβαιότητας για τις αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα ήταν η παραίτηση του Αναπληρωτή Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Rod Rosenstein.

■ Η αβεβαιότητα είναι πιθανό να συνεχίσει να βαραίνει το αίσθημα των επενδυτών μέχρις ότου η εμπορική διαφορά λάβει σαφέστερη κατεύθυνση. Προς το παρόν, επιβεβαιώνουμε την επενδυτική μας στρατηγική υπέρ της ανάπτυξης και διατηρούμε θέσεις στις μετοχές και τα εμπορεύματα, καθώς αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή. Ωστόσο, λόγω του κινδύνου περαιτέρω δασμών των ΗΠΑ και της κλιμάκωσης της έντασης που προκύπτει, προτιμούμε να διατηρήσουμε αμυντική θέση στις απόψεις του τομέα μας.

■ Η εικόνα ήταν καλύτερη για τα βασικά προϊόντα τη Δευτέρα, με τα οφέλη από το πετρέλαιο να αυξάνονται λόγω ανησυχιών για την προσφορά. Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δεν αποκάλυψαν περαιτέρω αύξηση της προσφοράς κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης του Σαββατοκύριακου στην Αλγερία, παρά τις εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για χαμηλότερες τιμές πετρελαίου, πριν από τη συνάντηση. Παραμένουμε θετικοί στα ενεργειακά αποθέματα, τα οποία θα επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 2103350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactive broker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v