Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε αρκεί πληροφοριακό δελτίο για Δημόσια Προσφορά

Σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαμορφώνει νέα όρια, με βάση τα οποία υπάρχει υποχρέωση έκδοσης ενημερωτικού δελτίου. Πού μπαίνει ο πήχης και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΕΚ κατά τη διαδικασία.

Πότε αρκεί πληροφοριακό δελτίο για Δημόσια Προσφορά

Tη δυνατότητα απαίτησης πληροφοριακού -και όχι ενημερωτικού- δελτίου για περιπτώσεις δημόσιων προσφορών ύψους από 500.000-8.000.000 ευρώ (συνολικά σε διάστημα ενός έτους) δίνει σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αφορά στην «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις Διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017 σχετικά με το Ενημερωτικό Δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για δημόσιες προτάσεις ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση ενημερωτικού δελτίου. Με το εν λόγω σ/ν, το παραπάνω ποσό αυξάνεται σε 8 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας σε όλες τις χαμηλότερου μεγέθους δημόσιες προτάσεις τη δημοσιοποίηση πληροφοριακού δελτίου, δηλαδή μία πιο «light» έκδοση, η οποία έχει και χαμηλότερο κόστος.

Αρμόδια για τον έλεγχο τήρησης των σωστών διαδικασιών τόσο ως προς τα βήματα της εταιρείας όσο και ως προς το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία και διαθέτει μία σειρά «εξουσιών» προς τους μελλοντικούς εκδότες και τον έλεγχο του κατά πόσο εκείνοι τηρούν απαρέγκλιτα τις σχετικές διατάξεις.

* Δείτε το σχέδιο νόμου στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v