Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτιά Επενδυτικής στα ΣΜΕ του FT 20 το Δεκέμβριο

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των ΑΧΕ, με βάση τις συναλλαγές στο ΧΠΑ το Δεκέμβριο, πέρασε η Επενδυτική Τράπεζα (πρώην Marfin Hellenic) με ποσοστό 15,86%, ακολουθούμενη από την Εθνική (14,4%). Την τριάδα συμπληρώνει η EFG Eurobank (14,33%), που το Νοέμβριο βρέθηκε στην κορυφή.

Πρωτιά Επενδυτικής στα ΣΜΕ του FT 20 το Δεκέμβριο
Στην πρώτη θέση της κατάταξης των ΑΧΕ, με βάση τις συναλλαγές στο ΧΠΑ το Δεκέμβριο, πέρασε η Επενδυτική Τράπεζα (πρώην Marfin Hellenic) με ποσοστό 15,86%, ακολουθούμενη από την Εθνική (14,4%). Την τριάδα συμπληρώνει η EFG Eurobank (14,33%), που το Νοέμβριο βρέθηκε στην κορυφή.

Εξάλλου, στα ΣΜΕ του Mid 40 η Επενδυτική Τράπεζα πραγματοποίησε το 17,7% του συνόλου των συμβολαίων, με την Εθνική να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (16,1%) και την ΕFG Eurobank την τρίτη (14,1%).

Περνώντας στα Δικαιώματα του FT 20, η Ωμέγα κράτησε την πρωτιά (23,2%), στη δεύτερη θέση παρέμεινε η EFG Eurobank (15,7%) και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Σίγμα (9,2%).

Εξάλλου, στα Δικαιώματα του Mid 40 η Σίγμα κατέλαβε την πρώτη θέση, με ποσοστό 34,4%, η EFG Eurobank στη δεύτερη (18,96%) και η Eθνική Τράπεζα στην τρίτη (9,37%).

Εν τω μεταξύ στα stock futures η Π&Κ πραγματοποίησε το 19,93% των συνολικών συναλλαγών, η Σίγμα το 18,72% και η Επενδυτική Τράπεζα το 14,91%.

Στο δείκτη EPSI-50 η EFG Eurobank Sec. πραγματοποίησε το 70,4% των συναλλαγών σε ΣΜΕ, με τη Σίγμα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (10%).

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΠΑ, ο μέσος ημερήσιος αριθμός αγοραπωλησιών συμβολαίων που διαπραγματεύθηκε στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α. κατά το Δεκέμβριο του 2004 διαμορφώθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το μέσο ημερήσιο αριθμό συμβολαίων του περασμένου τριμήνου (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2004). Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο διαπραγματεύθηκαν 16.266 συμβόλαια, έναντι 16.437 συμβολαίων το προηγούμενο τρίμηνο (οριακή μείωση κατά 1%).

Αντίθετα, άνοδος σημειώθηκε στα ΣΜΕ και Δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40. Ειδικότερα, το Δεκέμβριο 2004 η ποσοστιαία αύξηση στο μέσο ημερήσιο αριθμό συμβολαίων των ΣΜΕ και δικαιωμάτων επί του FTSE/ASE Mid 40 διαμορφώθηκε στο +86% και +116%, αντίστοιχα, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο

Αναφορικά με τους τελικούς πελάτες-επενδυτές, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΧΠΑ, οι κωδικοί συναλλαγών έφθασαν τους 24.373 στα τέλη Δεκεμβρίου 2004. Από τους κωδικούς αυτούς, συναλλαγές πραγματοποίησαν οι 2.328 ή το 9,55% (το αντίστοιχο ποσοστό ενεργών κωδικών για το Νοέμβριο ήταν 10,15%).

Συνολικά, το 2004 η ενεργότητα κωδικών στα ΣΜΕ και δικαιώματα στο δείκτη FTSE/ASE Mid 40 παρουσίασε άνοδο κατά 37% και 143%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2003, ενώ ιδιαίτερα αξιόλογη υπήρξε και η αύξηση της ενεργότητας των κωδικών πελατών για τα ΣΜΕ σε μετοχές (+131%), μετά και την είσοδο εννέα ακόμα ΣΜΕ σε μετοχές κατά τη διάρκεια του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο