Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από υποψήφια ευρωβουλευτής

Η επίσημη απάντηση της Κουμουνδούρου θα δοθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού. Τι αναφέρει η ίδια στην επιστολή για τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της και για το οικογενειακό χρέος στην εφορία. Την αποπομπή της είχε ζητήσει νωρίτερα η ΝΔ.

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από υποψήφια ευρωβουλευτής

Την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε το μεσημέρι η Μυρσίνη Λοΐζου. Κατά τις πληροφορίες, η παραίτηση έγινε δεκτή.

Το κείμενο συνοδεύει μακροσκελής απάντηση στο θέμα της σύνταξης που, όπως αποκαλύφθηκε, έπαιρνε παράνομα επί 5,5 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της.

Κατά τις πληροφορίες, στην απάντησή της τονίζει ότι δήλωσε αμέσως στο ασφαλιστικό ταμείο τον θάνατο της συγγραφέως μητέρας της Μάρως Λοΐζου, ενώ η τιμητική σύνταξη που της είχε αναγνωρίσει το υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθούσε να φτάνει στην ίδια, λόγω γραφειοκρατίας.

Επ' αυτού, η κα Λοΐζου σημειώνει ότι αναγνώρισε στο δικαστήριο το λάθος (σ.σ. της αποδοχής του συντάξιμου ποσού) και άρχισε να το επιστρέφει σε δόσεις.

Για τη δεύτερη υπόθεση, αναφέρει πως πρόκειται για χρέος προς την εφορία (180.000 ευρώ) από την εταιρεία που διατηρούσε με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος έχει δηλώσει ήδη ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποπληρωμή του, καθώς ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

«Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωσή μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας», τονίζει στην επιστολή της.

ΝΔ: Να ζητήσει συγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Λοϊζου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοϊζου:

«Προς τον κ. Τζανακόπουλο, τον ανενημέρωτο κ. Τσίπρα, την αποσυρθείσα υποψήφια και εν γένει τον ΣΥΡΙΖΑ:

Στο λεξικό μετά τη λέξη “συγγενής” και πριν από το λήμμα “συγγραφέας”, υπάρχει και η λέξη «συγγνώμη»...

Πηγές της ΝΔ επανήλθαν και σχολιάζοντας την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τρία ερωτήματα. Οι πηγές της Πειραιώς καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει:

1. Ποιος συνεργάτης του κ. Τσίπρα επέλεξε την κ. Λοΐζου και μια ποια ακριβώς κριτήρια;

2. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας την καταδίκη της για την παράνομη σύνταξη όταν την υποδέχθηκε στο Μαξίμου;

3. Είχε επικοινωνήσει το πρωί ο κ. Τζανακόπουλος με την κ. Λοΐζου όταν ψευδώς και δημόσια υποστήριξε ότι δεν πήρε τα χρήματα που της καταβάλλονταν επί 69 μήνες;

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε ζητήσει την αποπομπή της. Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

«Είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κα Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάλυψη στην τέως υποψήφια ευρωβουλευτή είχε δώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Είμαι βέβαιος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο κ. Τζανακόπολος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, προσθέτοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει τις «λεπτομέρειες της υπόθεσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε μάλιστα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να στοχοποιήσει πρόσωπα και να αποτρέψει συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ «έχει βάλει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή, ώστε να στοχοποιηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε θέλει να συμπαραταχθεί με αυτόν», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: «Αν ευσταθούν τα όσα έχουν ειπωθεί για την κα Λοΐζου, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η απομπομπή της από το ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι βέβαια θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των αξιακών του κριτηρίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v