Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Κεραμέως: Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια

Τι απαντά η υπουργός Παιδείας για το άσυλο. «Η αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη έγινε χωρίς κριτήρια, στο πόδι για συγκεκριμένους λόγους», το σχόλιο για τη Νομική Σχολή Πάτρας.

Ν. Κεραμέως: Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια

“Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο μπαμπούλα” είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λέγοντας πως ευχής έργο θα ήταν να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ η διάταξη.

Όσον αφορά στη Νομική της Πάτρας η υπουργός επεσήμανε πως “η αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη έγινε χωρίς κριτήρια, στο πόδι για συγκεκριμένους λόγους. Συνέχισε λέγοντας πως δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής, ενώ τόνισε “δεν είναι θέμα Πάτρας, οπουδήποτε και να είχε αποφασιστεί η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής η στάση μας θα ήταν η ίδια”.

Για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί εκπρόσωποι των φορέων και είχαν υπάρξει ενστάσεις για τη μη ίδρυση της νομικής σχολής. “Η νομική σχολή στην Πάτρα δεν θα επηρέαζε τον αριθμό των φοιτητών γιατί αυτός θα έμενε ο ίδιος» σημείωσε ο Αθ. Ζούπας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Συνέχισε επισημαίνοντας πως η ανακατανομή των φοιτητών θα είχε καλύτερα αποτελέσματα γιατί θα βελτιωνόταν η αναλογία φοιτητών και καθηγητών, ενώ αναφέρθηκε και σε περισσότερους από 2000 νέους που φοιτούν στο εξωτερικό.

Πάντως στη συνεδρίαση της επιτροπής για το διυπουργικό νομοσχέδιο- που ψηφίζεται την Πέμπτη- δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις. Ήταν μια αναφορά του Κ. Τζαβάρα περί “κοσμοπολίτικου πιθηκισμού” που ... άναψε τα αίματα. Το λόγο πήρε από το ΜΕΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα που είπε πως “πρέπει να ανακαλέσει. Είναι απαράδεκτο” και το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει “δεν ανακαλώ τίποτα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v