Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας για Ερντογάν: Χρειάζεται χρόνος να αντιληφθεί την πραγματικότητα

«Εμεις θα υπερασπίσουμε την κυριαρχία μας», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν η Τουρκία επιχειρήσει να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επικοδομητικός ο ρόλος της Αγκελας Μέρκελ.

Δένδιας για Ερντογάν: Χρειάζεται χρόνος να αντιληφθεί την πραγματικότητα

«Για δίκαιη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου που καλύπτει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα», μίλησε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σχολιάζοντας τις απειλές Ερντογάν δήλωσε ότι «καταλαβαίνω πως χρειάζεται χρόνος για να αντιληφθεί κάποιος την πραγματικότητα. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι σαφές», τόνισε. «Εύχομαι η Τουρκία να το αντιληφθεί και να συνεργαστεί με όλες τις χώρες της περιοχής», συμπλήρωσε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα αναθεωρήσει.

«Εμεις θα υπερασπίσουμε την κυριαρχία μας», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν η Τουρκία επιχειρήσει να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Όπως είπε δεν είχε ενημερωθεί η γερμανική πλευρά για τη συμφωνία με την Αίγυπτο καθώς έκλεισε την τελευταία στιγμή. Ηδη ωστόσο έχει αποσταλεί μαζί με τους χάρτες.

Απέφυγε να πάρει θέση για το εάν περιμένει αύξηση των εντάσεων και επανέλαβε ότι υπάρχει μια υπαρκτή διαφορά με την Τουρκία με την οποία είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v