Η Peugeot δεσμεύτηκε την Δευτέρα να περάσει από ελέγχους ρύπων τα οχήματα της και να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά το σκάνδαλο της Volkswagen.
Οι έλεγχοι θα γίνουν σε πραγματικές συνθήκες από κάποια ανεξάρτητη οντότητα, ανέφερε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι το 60% των πωλήσεων της γαλλικής εταιρείας στην Ευρώπη προέρχεται από αυτοκίνητα ντίζελ.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Peugeot σημείωσε ακόμα ότι μετά από μια διεξοδική έρευνα σε 4.300 οχήματα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κανένα από τα αυτοκίνητα της δεν είναι εξοπλισμένο με λογισμικό ειδικά σχεδιασμένο για την χειραγώγηση των ελέγχων ρύπου.
Εν τω μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις 12,39 δισ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, υψηλότερες κατά 3,9% σε σχέση με πέρυσι.