Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Τουρκία ετοιμάζει μέτρα στήριξης των τραπεζών

Το σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης θα έχει σαν στόχο να περιορίσει την ανάγκη για κεφαλαιακές ενέσεις και θα προτείνει τη μεταφορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μια «bad bank», σύμφωνα με το Bloomberg.

H Τουρκία ετοιμάζει μέτρα στήριξης των τραπεζών

H τουρκική κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την άνοδο που αναμένεται να προκαλέσει στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η πτώση της λίρας και η εκτόξευση των επιτοκίων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Το σχέδιο θα έχει σαν στόχο να περιορίσει την ανάγκη για κεφαλαιακές ενέσεις και θα προτείνει τη μεταφορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μια «bad bank», σημείωσαν οι πηγές.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, υποστήριξε μία από τις πηγές.

Η είδηση οδήγησε τις μετοχές των τουρκικών τραπεζών σε ράλι. Οι τουρκικές τράπεζες προσπαθούν να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό αναδιαρθρώσεων, μετά τη βουτιά της λίρας κατά 40% φέτος.

Ο ενεργειακός μόνο τομέας χρωστάει 51 δισ. δολάρια στις τράπεζες της χώρας.

«Η δημιουργία μιας bad bank για την απορρόφηση όλων των χρεών που θα αρχίσουν να γίνονται προβληματικά μπορεί να μειώσει ορισμένα από τα ρίσκα που συνδέονται με τον τραπεζικό τομέα» τόνισε ο Τζούλιαν Ρίμερ, trader στην Investec Bank στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v