Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Θετικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Halkbank

Ο Χακάν Ατίλλα, στέλεχος της τράπεζας, είχε καταδικαστεί σε ποινή 32 μηνών, με κατηγορίες για παροχή βοήθειας στο Ιράν, έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα τις αμερικανικές κυρώσεις. Η υπόθεση έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ερντογάν: Θετικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Halkbank

Θετικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της κρατικής τράπεζας Halkbank σημειώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα ελπίζει για θετικό αποτέλεσμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη έχουν αποσύρει την έφεση για παράταση της ποινής των 32 μηνών του πρώην στελέχους της Halkbank.

Ο Χακάν Ατίλλα είχε καταδικαστεί με κατηγορίες για παροχή βοήθειας στο Ιράν έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα τις αμερικανικές κυρώσεις, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Το πρακτορείο Ανατολή, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, τόνισε πως το γραφείο του εισαγγελέα ζητήθηκε από το δικαστήριο να προσκομίσει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει την έφεσή του μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, αλλά κατόπιν η έφεση αυτή αποσύρθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v