Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Εικασίες τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank-Commerzbank

«Υπάρχουν δύο τράπεζες, που κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουν αρκετά κέρδη. Συζητάμε μαζί τους για την κατάσταση του γερμανικού τραπεζικού τομέα», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σολτς: Εικασίες τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank-Commerzbank

Σε συνομιλίες με τις τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank για το μέλλον τους, δήλωσε ότι βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για συγχώνευση «εικασίες».

Δημοσιεύματα ήθελαν τη Γερμανία να επιθυμεί τη συγχώνευση των δύο βασικών τραπεζών, πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολαφ Σολτς σημείωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τι έχουν να κάνουν οι εκλογές με τον τραπεζικό τομέα, καθώς και ότι είναι εικασίες που δεν μπορεί να τις καταλάβει.

«Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε την κατάσταση του οικονομικού τομέα στη Γερμανία, είναι καθήκον της κυβέρνησης», είπε σε εκδήλωση του Bloomberg.

«Υπάρχουν δύο τράπεζες, που κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουν αρκετά κέρδη. Συζητάμε μαζί τους για την κατάσταση του γερμανικού τραπεζικού τομέα», υπογράμμισε.

Πριν από λίγες ημέρες, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Deutsche Bank αναμένει συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank μέχρι τα μέσα της χρονιάς, εάν οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση της τράπεζας δεν πετύχουν τους στόχους.

Επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ένα τέτοιο ντιλ ίσως αποτελέσει τη μόνη επιλογή, εάν η επίδοση της τράπεζας δεν βελτιωθεί τους τρεις πρώτους μήνες του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v