Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Tον Φ. Λέιν προτείνει το Eurogroup για επικεφαλής οικονομολόγο στην ΕΚΤ

Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας από το 2015, επιβλέποντας τη σταθερή ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας, μετά τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ στο διάστημα 2011-2014. Εξαιρετική επιλογή, τον χαρακτηρίζει ο Μάριο Σεντένο.

Tον Φ. Λέιν προτείνει το Eurogroup για επικεφαλής οικονομολόγο στην ΕΚΤ

Τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Φίλιπ Λέιν, προτείνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για τη θέση του επόμενου επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη λήξη της θητείας του Πίτερ Πράετ, στις 31 Μαΐου. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λέιν, 49 ετών, βρίσκεται στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας από το 2015, επιβλέποντας τη σταθερή ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας, μετά τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ στο διάστημα 2011-2014, τα οποία βοήθησαν τη χώρα να ξεπεράσει τη χειρότερη οικονομική κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θεωρείται ηπίων τόνων, κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αναφέρει: «Το Eurogroup προτείνει ομόφωνα τον Φίλιπ Λέιν, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, για τη θέση μέλους στο εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Ο Φίλιπ είναι εξαιρετική επιλογή».
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v