Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Η SocGen εξετάζει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Η τράπεζα αναζητά να μειώσει κατά 500 εκατ. ευρώ τα κόστη της και να αναθεωρήσει τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής μετά τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου. H μετοχή της ενισχύεται 1,6%, ενώ έχει χάσει 8% φέτος.

Bloomberg: Η SocGen εξετάζει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Περικοπές σε θέσεις εργασίας στην επενδυτική της τράπεζα σχεδιάζει η Societe Generale. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναζητά επίσης εταίρο για τις δραστηριότητες cash-equity, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την αυξημένη πίεση κόστους, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα θα μπορούσε να περικόψει εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες θέσεις εργασίας στο διεθνές τμήμα τραπεζικής και επενδυτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών υποστήριξης, όπως είναι η χρηματοδότηση και οι ανθρώπινοι πόροι.

Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι αναζητά να μειώσει κατά 500 εκατ. ευρώ τα κόστη της και να αναθεωρήσει τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής μετά τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου. 

Η εταιρεία είχε ενημερώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι μειώσεις θα επικεντρωθούν σε κάποιες δραστηριότητες που αφορούν τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος.

Η SocGen εξακολουθεί να σταθμίζει ποια τμήματα θα μπορούσαν να επωμιστούν τις μειώσεις, ενώ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα. H μετοχή της ενισχύεται 1,6%, ενώ έχει χάσει 8% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v