Ξεκινούν συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank

Tα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών αναμένεται να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνελεύσεις για να εγκρίνουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα αποβλέπει σε συγχώνευση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ξεκινούν συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank

Η Deutsche Bank και η Commerzbank ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών για τη συγχώνευση τους, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά το «σήμα» που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση στις διοικήσεις των δύο τραπεζών ότι θα αποδεχτεί περικοπές κόστους και θέσεων εργασίας.  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου, τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών αναμένεται να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνελεύσεις την Κυριακή για να εγκρίνουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση ενδέχεται να δημοσιευτεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνελεύσεων, σημείωσαν πηγές στο Bloomberg.

Η έναρξη επίσημων συνομιλιών μπορεί να οδηγήσει τις γερμανικές τράπεζες ένα βήμα πιο κοντά προς μια ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης με βάση το ενεργητικό και να αποτρέψουν ενδεχόμενες επιθετικές προτάσεις εξαγοράς.

Έχουν προηγηθεί μήνες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους δύο τραπεζικούς κολοσσούς και τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι πιέσεις στους ισολογισμούς τους και τα προβλήματα στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής.

Οι Deutsche Bank και Commerzbank αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, όπως και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v