Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche-Commerzbank: Η κυβέρνηση εξετάζει τις θέσεις εργασίας που διακυβεύονται

Η πλευρά των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Deutsche Bank αντιτίθεται στη συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε μαζικές περικοπές προσωπικού, ακόμη και 30.000 θέσεων εργασίας.

Deutsche-Commerzbank: Η κυβέρνηση εξετάζει τις θέσεις εργασίας που διακυβεύονται

Το ζήτημα των περικοπών θέσεων εργασίας εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, όσον αφορά το ντιλ συγχώνευσης των τραπεζών Deutsche Bank-Commerzbank, όπως σημείωσε ο επικεφαλής προσωπικού της Ανγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, o Helge Braun υπογράμμισε στην εφημερίδα Bild ότι θα ήταν ένα δύσκολο ζήτημα, εάν χιλιάδες θέσεις εργασίας θα κόβονταν λόγω της συγχώνευσης.

«Η κυβέρνηση δεν είναι ποτέ παθητική όταν πρόκειται για συμφωνίες τέτοιου μεγέθους», πρόσθεσε ο Braun.

Και οι δύο τράπεζες επιβεβαίωσαν την Κυριακή τις συνομιλίες για συγχώνευση, ενισχύοντας τις ανησυχίες των ενώσεων εργαζομένων για δυνητικές απώλειες θέσεων εργασίας.

Η πλευρά των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Deutsche Bank αντιτίθεται στη συμφωνία υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συγχώνευση δεν θα πετύχει το στόχο ενίσχυσης της τράπεζας και θα οδηγήσει σε μαζικές περικοπές προσωπικού. Πηγή με γνώση του θέματος υποστηρίζει ότι θα τεθούν σε κίνδυνο έως και 30.000 θέσεις εργασίας.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι υπέρ του ντιλ για να εξασφαλιστεί ότι η χώρα έχει μια τράπεζα παγκόσμιας εμβέλειας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v