Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτοί είναι οι πιο χαρούμενοι και οι πιο δυστυχισμένοι λαοί του κόσμου

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνες τριών ετών, ενώ περιλαμβάνουν παράγοντες όπως το ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια, το προσδόκιμο ζωής, αλλά και την ελευθερία να κάνει κάποιος επιλογές ζωής. Η πρώτη δεκάδα.

Αυτοί είναι οι πιο χαρούμενοι και οι πιο δυστυχισμένοι λαοί του κόσμου

Η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή της… χαράς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ξεπερνώντας τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, στον κατάλογο των 156 χωρών που συνέταξε το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη των Ηνωµένων Εθνών.

Την πρώτη δεκάδα, μετά τη Φινλανδία, συμπληρώνουν με σειρά κατάταξης οι: Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν μία θέση και έφτασαν στη 19η, ενώ ο λαός του Nότιου Σουδάν είναι ο λιγότερο χαρούμενος.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνες τριών ετών, από την εταιρεία Gallup, μεταξύ 2016 και 2018, ενώ περιλαμβάνουν παράγοντες όπως το ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία να κάνει κάποιος επιλογές ζωής, τη γενναιοδωρία, τη διαφθορά και τα πρόσφατα συναισθήματα -και της χαράς και της λύπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v