Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Νέελ Κασκάρι, δήλωσε την Πέμπτη ότι ανησυχεί για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν αναμένει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Το βασικό μου σενάριο δεν είναι μια ύφεση. Πιστεύω ακόμα ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί, αλλά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα καθοδικά ρίσκα» σημείωσε ο κ. Κασκάρι σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Κασκάρι υποστήριξε ότι στα ανησυχητικά σημάδια περιλαμβάνεται η αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων και η επιβράδυνση της απασχόλησης.
Στον αντίποδα, οι καταναλωτές έχουν ακόμα δουλειάς και συνεχίζουν να ξοδεύουν, σημείωσε.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αλλά δεν προσδιόρισε πότε ακριβώς θα το κάνει.«Η εκτίμησή μου είναι πως τα επιτόκια είναι περίπου σε ουδέτερο επίπεδο αυτή τη στιγμή, ίσως ελαφρώς περιοριστικά» τόνισε.