Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό χτίζει η Κίνα

Η κυβέρνηση της Ουχάν ανακοίνωσε ότι χτίζει ένα νοσοκομείο με 1.000 κρεβάτια, σαν αυτό που το Πεκίνο ανοικοδόμησε κατά τη διάρκεια της επιδημίας του SARS. Προειδοποιήσεις για την οικονομία από S&P Global Ratings.

Νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό χτίζει η Κίνα

Η Κίνα κατασκευάζει με γρήγορο ρυθμό ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς που έχουν μολυνθεί από νέο κοροναϊό.

Oπως μεταδίδει το MarketWatch, από τον ιό έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άτομα ενώ εκατοντάδες έχουν ασθενήσει -πάνω από 800 είναι τα κρούσματα.

Παράλληλα, έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου καραντίνα πόλεων, επηρεάζοντας περίπου 40 εκατομμύρια ανθρώπους, στη διάρκεια των σημαντικότερων διακοπών της χώρας, του εορτασμού για το νέο Σεληνιακό Ετος. 

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι συγκοινωνίες σε 10 πόλεις, έκλεισαν ναοί, ενώ η Disneyland στη Σαγκάη θα κλείσει από το Σάββατο λόγω ανησυχιών ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τα φίδια.

Η κυβέρνηση της Ουχάν ανακοίνωσε ότι χτίζει ένα νοσοκομείο με 1.000 κρεβάτια, σαν αυτό που το Πεκίνο ανοικοδόμησε κατά τη διάρκεια της επιδημίας του SARS.

Το νοσοκομείο θα χτιστεί σε οικόπεδο 25.000 τ.μ. και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.

Πόλεις στις οποίες έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Οι αρχές της κομητείας Μπράζος της πολιτείας Τέξας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι εντόπισαν πιθανό κρούσμα μόλυνσης.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε στο αρχιπέλαγος δεύτερο κρούσμα.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε άλλα δύο κρούσματα.

Η έξαρση οδήγησε τον οίκο αξιολόγησης S&P Global Ratings να προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί σημαντικά, η ασθένεια θα μπορούσε να αφαιρέσει 1,2 ποσοστιαίες μονάδες από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας φέτος. Η κινεζική οικονομία επεκτάθηκε κατά 6,1% το 2019, καταγράφοντας τον πιο χαμηλό ρυθμό τα τελευταία 29 χρόνια.

Διεθνείς αναχωρήσεις από την Ουχάν ανά προορισμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο κινεζικός κοροναϊός δεν χαρακτηρίζεται ακόμη ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη.

ΠΟΥ: Eμβόλια για τον MERS πιθανώς στη μάχη κατά του κοροναϊού

Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο σοβαρός είναι ο κοροναϊός, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι «το επίκεντρο δεν βρίσκεται τόσο στο πόσα πολλά είναι τα κρούσματα, τα οποία γνωρίζουμε ότι θα αυξηθούν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενδέχεται να εξετάσει θεραπείες και εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωναϊού MERS για πιθανή χρήση ενάντια στον κινεζικό κοροναϊό, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v