Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν σε 389 τα θύματα του κορωνοϊού στη Γερμανία

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Ποιο στόχο έθεσε η Μέρκελ για την πορεία της πανδημίας.

Αυξήθηκαν σε 389 τα θύματα του κορωνοϊού στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Χθες, η Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πειθαρχία που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες κατά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών τους.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά της, αντί της καθιερωμένης εβδομαδιαίας βιντεοσκοπημένης δήλωσής της, η κυρία Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα από την περασμένη Κυριακή, αναγνώρισε ότι «οι νέοι κανόνες έχουν ελαχιστοποιήσει την δημόσια ζωή όλων» και ζητά από τους πολίτες να μην είναι ανυπόμονοι.

Στόχος είναι, είπε, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται «μόνο» ανά δέκα μέρες, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή, αυτό συμβαίνει ανά 5,5 μέρες, τόνισε, για να παραδεχτεί ότι «η επιβράδυνση της εξάπλωσης είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορεί το σύστημα να προσφέρει σε όλους την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες, η Καγκελάριος εκφράζει την κατανόησή της τόσο για την αγορά στο σύνολό της όσο και για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. «Πιο γρήγορα από ποτέ και με περισσότερα χρήματα από ποτέ η πολιτική πήρε μέτρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι κινητοποιούμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να δώσουμε στη χώρα μας σιγουριά σε μια εποχή ανασφάλειας», δηλώνει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v