Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Έως 23/8 το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση ερευνητικού της πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο κ. Ερντογάν, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψει ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας».

Ερντογάν: Έως 23/8 το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες

Δεν κάνει πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαμηνύει πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Anadolu.

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση ερευνητικού της πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο κ. Ερντογάν.  

Παράλληλα, δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψει ποτέ τη ληστεία» εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας, ούτε θα υποχωρήσει μπροστά στις απειλές για κυρώσεις.

«Θα προστατεύσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών που στόχο είχε να διαλύσει την πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ εκτόξευσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας στην ομιλία του ότι «έχουμε δείξει ότι έχουμε αμβλύνει τη στάση μας. Ωστόσο η Ελλάδα δεν απαντά σε αυτή την προσέγγιση. Αν συνεχίσουν έτσι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και χθες, μετά την προσευχή της Παρασκευής, έστειλε το ίδιο μήνυμα. Οπως μεταδίδει το Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστήριξε ότι η Ελλάδα επιτίθεται στο Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις η Τουρκία θα ανταποδώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v