Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 2 εκατ. κρουσμάτων

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 αυξήθηκε κατά 437 το τελευταίο 24ωρο για να ανέλθει σε 46.273. Τα μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 2 εκατ. κρουσμάτων

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των δύο εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 από την έναρξη της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Υπάρχουν 2.036.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου τονίζοντας ότι υπάρχει επίσης «ένας αριθμός ρεκόρ 33.500 νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό», στη Γαλλία σήμερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 αυξήθηκε κατά 437 το τελευταίο 24ωρο για να ανέλθει σε 46.273, συνολικά, δήλωσε ο Σαλμόν.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ωστόσο ότι «οι προσπάθειες μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς» για την ανάσχεση της επιδημίας.

Τα μπαρ και εστιατόρια της Γαλλίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης ψάχνουν να βρουν πότε θα επιστρέψουν στα καταστήματα να ξανανοίξουν.

Η κυβέρνηση έκλεισε στο τέλος Οκτωβρίου τις επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται ουσιώδους σημασίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε άλμα και στόχος της ήταν να ξανανοίξουν τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αναφέρει το Bloomberg.  

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Gabriel Attal, ο πρωθυπουργός της χώρας Jean Castex ξεκαθάρισε πως αυτό δεν αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα επανεξετάσουν την κατάσταση για τα μπαρ και τα εστιατόρια τον επόμενο μήνα, είπε, ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες του France Info, που έκαναν λόγο για άνοιγμα στις 15 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v