Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα στη Βουλή το άρθρο για παραπομπή του Τραμπ

Ο Ted Lieu, μέλος του Κογκρέσου και ένας από αυτούς που υπογράφουν το σχετικό άρθρο, απευθύνει και πάλι έκκληση στον Τραμπ να παραιτηθεί, διαφορετικά θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία που θα παραπεμφθεί δυο φορές.

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα στη Βουλή το άρθρο για παραπομπή του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων θα εισηγηθούν τη Δευτέρα νομοθεσία για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε σήμερα το μέλος του Κογκρέσου Ted Lieu.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Lieu - ο οποίος ήταν ενεργό μέλος και στην παραπομπή του Τραμπ τον Δεκεμβρίου του 2019 η οποία τελικά δεν πέρασε από τη Γερουσία- υπάρχουν τώρα 180 υπογράφοντες για το νέο άρθρο της παραπομπής του Τραμπ, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.


Ο κ. Lieu απευθύνει και πάλι έκκληση στον Τραμπ να παραιτηθεί, διαφορετικά θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία που θα παραπεμφθεί δυο φορές, από δύο Κογκρέσα.

«Θα υπάρξουν Ρεπουμπλικάνοι που θα το ψηφίσουν», διαβεβαίωσε ο Lieu μέσω Twitter, τονίζοντας ότι διεξάγει συνομιλίες με βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων ώστε να προσυπογράψουν το κείμενο, να είναι συνεισηγητές του. Δεν διευκρίνισε πόσοι είναι.

Το κατηγορητήριο θα καλεί να παυθεί ο Τραμπ από το αξίωμα για «υποκίνηση ανταρσίας στο Καπιτώλιο».

Δεν είναι σαφές αν το Κογκρέσο θα καθαιρέσει τον Τραμπ. Η παραπομπή του θα οδηγούσε σε δίκη στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν για μερικές ημέρες ακόμη την πλειοψηφία και απαιτούνται οι ψήφοι των δύο τρίτων των 100 μελών για να καταδικαστεί και να καθαιρεθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v