Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταματάει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca η Δανία

Αυξημένες ανησυχίες για κίνδυνο θρόμβωσης. Ανάλογη απόφαση πήρε και η Αυστρία. Αναπτύχθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είναι πάνω από 63% αποτελεσματικό μετά από δύο δόσεις.

Σταματάει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca η Δανία

Αναστέλλει προσωρινά η αρμόδια Αρχή Υγείας της Δανίας τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca, λόγω ανησυχιών για αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης αίματος.

Χθες, η Αυστρία διέκοψε επίσης τη χρήση των εμβολίων της εταιρείας, αφότου ένας άνθρωπος διαγνώστηκε με πολλαπλές θρομβώσεις και απεβίωσε 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από τη βρετανική εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πέρυσι και είναι πάνω από 63% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου μετά από δύο δόσεις.

Η AstraZeneca τόνισε την Πέμπτη ότι η ασφάλεια του εμβολίου κατά COVID-19 είχε "μελετηθεί εκτενώς" στη Φάση III κλινικών δοκιμών, οι οποίες έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν "γενικά καλά ανεκτό".

Η εταιρεία είπε ότι γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους η Δανία αποφάσισε να αναστείλει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο και πρόσθεσε ότι ερευνά «πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες» που σχετίζονται με αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v