Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζόνσον: Προαιρετική η χρήση μάσκας μετά τις 19 Ιουλίου

To τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από τις 19 Ιουλίου προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Στις 12 Ιουλίου η οριστική απόφαση.

Τζόνσον: Προαιρετική η χρήση μάσκας μετά τις 19 Ιουλίου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από τις 19 Ιουλίου οι άνθρωποι στην Αγγλία δεν θα υποχρεούνται από τον νόμο να φορούν μάσα και να κρατούν αποστάσεις ενός μέτρου, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για άρση των περιοριστικών μέτρων παρά την αύξηση των κρουσμάτων. 

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πόσοι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν και πού μπορούν να συναντηθούν.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο κ. Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι νομικές κυρώσεις θα αντικατασταθούν από την ατομική απόφαση του κάθε πολίτη όταν η χώρα προχωρήσει στο τελικό στάδιο του οδικού χάρτη για την άρση του lockdown. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό έχει προγραμματιστεί να συμβεί στις 19 Ιουλίου, αν και η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Όλες οι επιχειρήσεις που είναι ακόμα κλειστές, όπως τα νυχτερινά κέντρα, θα ξανανοίξουν.

«Το τέλος της πανδημίας αυτής είναι ακόμα πολύ μακριά και δυστυχώς πρέπει να συμφιλιωθούμε με το ότι θα υπάρξουν και άλλοι θάνατοι από Covid» τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

«Αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία μας τις επόμενες εβδομάδες όταν θα έχουμε τη βοήθεια του καλοκαιριού και των σχολικών διακοπών, πρέπει να αναρωτηθούμε "πότε θα είμαστε έτοιμοι να ξανανοίξουμε;"» υπογράμμισε ο Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν συνιστά πλέον στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ρυθμίζουν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v