Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεση ρευστότητας $15 δισ. στο τραπεζικό σύστημα από την Κίνα

Η κίνηση έγινε μέσω συμφωνιών επαναγοράς, με το ποσό να ανέρχεται στα 100 δισ. γουάν. Συρρίκνωση για την κινεζική μεταποίηση τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Ενεση ρευστότητας $15 δισ. στο τραπεζικό σύστημα από την Κίνα

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι έχει εισάγει ακόμη 15,42 δισ. δολάρια στην αγορά για να διατηρήσει τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, καθώς η πανδημία της Covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει την οικονομία της χώρας.

Η κίνηση έγινε μέσω συμφωνιών επαναγοράς, με το ποσό να ανέρχεται στα 100 δισ. γουάν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η PBoC ανέφερε ότι θα έχει πιο προσεκτική στάση απέναντι στην πανδημία και έτσι θα παρατείνει το χρόνο που χρειάζεται για την εφαρμογή κανονικής νομισματικής πολιτικής.

Πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας συρρικνώθηκε η μεταποίηση

Στο μέτωπο των δεδομένων, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα σημείωσε την πρώτη της επίσημη συρρίκνωση από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία, καθώς οι εκτεταμένες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας πλήττουν την οικονομία.

Ο επίσημος ΡΜΙ κινεζικής μεταποίησης για τον Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες - έφτασε στις 49,6 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για 50,1. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση και υψηλότερα από αυτό ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v