Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από πάρτι σε πάρτι στην καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον!

Μάλλον δεν τήρησε και πολύ τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς εμφανίστηκαν νέες φωτογραφίες του σε τσιμπούσι, εγείροντας πιθανώς έως και ζήτημα παραίτησης...

Από πάρτι σε πάρτι στην καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον!

Το φως της δημοσιότητας είδαν τέσσερις φωτογραφίες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που... τα έπινε σε συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν η Βρετανία βρισκόταν σε lockdown, σε μια στιγμή που η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια αναφορά για το λεγόμενο σκάνδαλο Partygate, γράφει το Bloomberg.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν από το ITV News, δείχνουν τον Τζόνσον να τσουγκρίζει το ποτήρι του με παρέα τουλάχιστον εννέα ατόμων, δίπλα σ' ένα τραπέζι με πολλά μπουκάλια και φαγητό. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε μια εκδήλωση για τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας Λι Κέιν, στις 13 Νοεμβρίου 2020, ανέφερε το ITV.

Αν και δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο στον Βρετανό πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο γεγονός, εντούτοις προστίθεται σ' ένα σκάνδαλο που επισκίασε για μήνες την επικαιρότητα, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στην πολιτική του καριέρα. Η Σου Γκρέι, που ηγήθηκε εσωτερικής έρευνας για συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόκειται να παραδώσει τα πλήρη ευρήματά της αυτή την εβδομάδα.

 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκλεισε τη δική της έρευνα την περασμένη εβδομάδα, επιβάλλοντας πρόστιμα σε 83 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Μπόρις Τζόνσον.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να υπονομεύουν προηγούμενες δηλώσεις του Τζόνσον πως «ό,τι κι αν συνέβη, οι κανόνες τηρήθηκαν κάθε στιγμή».

Το να κάνεις εσκεμμένα παραπλανητικές δηλώσεις στη Βουλή αποτελεί παραβίαση του υπουργικού κώδικα και θεωρείται αιτία παραίτησης, θυμίζει το Bloomberg. Ο Τζόνσον αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή κοινοβουλευτική έρευνα για το αν είπε ψέματα σχετικά με το σκάνδαλο Partygate.

Μείζον πολιτικό ερώτημα είναι εάν η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα βουλευτών των Τόρις που θα ζητήσουν παραίτηση του πρωθυπουργού. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v