Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζελένσκι: Ηρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και σε τριμερείς συνομιλίες ΗΠΑ, Ρωσίας, Ουκρανίας. «Βασιζόμαστε στην Αμερική».

Ζελένσκι: Ηρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η σημερινή σύνοδος κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα να ανοίξει τον δρόμο προς μια «δίκαιη ειρήνη», καθώς και για επί της ουσίας τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

«Ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος και η Ρωσία πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Βασιζόμαστε στην Αμερική», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Η Ουκρανία «βασίζεται» στον Τραμπ να πείσει τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει να σκοτώνει και πριν από τη σύνοδο στην Αλάσκα

Η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στην Ουκρανία ενόψει της συνόδου κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά η προσπάθειά της να επιδείξει ισχύ εξαπολύοντας μια νέα επίθεση στα ανατολικά απέτυχε, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

"Την ημέρα των διαπραγματεύσεων, ακόμη σκοτώνουν ανθρώπους. Και αυτό λέει πολλά", δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στην καθημερινή του ομιλία προς το έθνος, ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι παρά τη συνάντηση αυτή, δεν υπάρχει "κανένα σημάδι" ότι η Μόσχα σκοπεύει να σταματήσει την εισβολή της. "Ο πόλεμος συνεχίζεται. Συνεχίζεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχει εντολή, ούτε καμιά ένδειξη ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο", πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο