Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση σε Ελλάδα και Ευρώπη σχεδιάζει η Elektronio

Τι είδους αλλαγές σκοπεύει να φέρει στο χώρο των μετακινήσεων, εξηγεί η Co-Founder της εταιρείας, Άννα Χλιούρα.

Επέκταση σε Ελλάδα και Ευρώπη σχεδιάζει η Elektronio

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης αλλά και στις μετακινήσεις για ΑΜΕΑ, η εταιρεία Elektronio, που κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, σχεδιάζει επέκταση σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο Euro2day.gr η Co-Founder του «Elektronio» Άννα Χλιούρα, την επόμενη χρονιά το μεταφορικό μέσο Elektronio Patin-e θα ανανεωθεί με κάποια νέα χαρακτηριστικά και σίγουρα μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης. Επίσης, αυτή την περίοδο, ετοιμάζουν ανανεωμένη την ειδική έκδοση Car.e που έχουν αναπτύξει για την εταιρία Brainbox, που αφορά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο εμπειρίας ΑΜΕΑ όπου κάνουν βόλτα οδηγός-συνοδός και προορίζεται για κοινόχρηστη χρήση.

Όσον αφορά την επέκταση της εταιρείας στοχεύουν αρχικά το 2023 να δημιουργήσουν το πρώτο δίκτυο μεταπωλητών τους στην Ελλάδα και εν συνεχεία, από το 2024 να το επεκτείνουν και με μεταπωλητές σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αναφερόμενη στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Tράπεζας, τόνισε ότι με την συμμετοχή τους έλαβαν την κατάλληλη καθοδήγηση και ανανέωσαν τη στρατηγική τους σε θέματα οργάνωσης της παραγωγής, τιμολόγησης του προϊόντος, στρατηγική στόχευσης νέων πελατειακών ομάδων και οικονομικής επίβλεψης των επιχειρησιακών τους λειτουργιών.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας;

Επιλέξαμε να συμμετέχουμε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Tράπεζας, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς της χώρας στο πεδίο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και στην Elektronio πάντοτε αναζητούμε τέτοια εργαλεία που μπορούν μας ενισχύσουν περαιτέρω ως εταιρεία. Επίσης, πιστέψαμε ότι έχουμε μία νέα καινοτόμα λύση στη συλλογή μας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Πολλές πτυχές στο επιχειρηματικό μας πλάνο βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, καθώς παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης, το Bootcamp του NBG Business Seeds. Εκεί, λάβαμε την κατάλληλη καθοδήγηση και ανανεώσαμε τη στρατηγική μας σε θέματα οργάνωσης της παραγωγής, τιμολόγησης του προϊόντος, στρατηγικής στόχευσης νέων πελατειακών ομάδων και οικονομικής επίβλεψης των επιχειρησιακών μας λειτουργιών.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Τράπεζας είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Η εκπαίδευση στο Bootcamp τόσο από στελέχη της Τράπεζας, όσο και από συνεργάτες τους προγράμματος, μας βοήθησε ιδιαίτερα να βελτιώσουμε τις στρατηγικές μας σε όλα τα πεδία της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά στο μάρκετινγκ, στις πωλήσεις, στην ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων κλπ. Συν τοις άλλοις, η Εθνική Τράπεζα μετά τη διάκρισή μας, μας έδωσε πρόσβαση σε ένα προνομιακό πακέτο εργαλείων, με το οποίο μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί & άμεσοι πχ. στις online πληρωμές με τους πελάτες μας στο e-shop κοκ.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της νεοφυούς σας επιχείρησης και τι αλλάζει στον τρόπο μετακίνησης;

Η ιδέας της νεοφυούς επιχείρησης του Elektronio ξεκίνησε το 2015 από ένα βαθύτερο όραμα να παρουσιάσουμε τη δική μας ιδανική πρόταση προσωπικής μεταφοράς στην πόλη και ανιχνεύοντας μία μεγάλη προοπτική στο πεδίο της ηλεκτρικής μετακίνησης τότε. Ξεκινήσαμε παρουσιάζοντας μία διαφορετική λύση ηλεκτρικού ποδηλάτου, το Play, και πλέον έχουμε ανοίξει την ομπρέλα μας με 8 μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών που κατασκευάζονται on demand με μία χειροποίητη διαδικασία παραγωγής στο εργαστήριο μας στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσουν διάφορες ανάγκες μετακίνησης ατόμων και εταιριών στο αστικό περιβάλλον.

Τι είναι το Patin-e και γιατί σχεδιάστηκε;

Το Patin-e είναι μία λύση ηλεκτρικού πατινιού με καινοτόμο σχεδιασμό που έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του αναβάτη αλλά και τη μεταφορά μικρού φορτίου. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό μας έδωσε τη δυνατότητα να φέρουμε μία νέα κατηγορία με το Patin-e, αυτή των cargo ηλεκτρικών πατινιών που μπορούν εξυπηρετήσουν εκτός από commuting και υπηρεσίες last mile delivery για compact φορτίο.

Τι σχεδιάζετε για το μέλλον τόσο όσον αφορά σε νέα προϊόντα όσο και στην επέκτασή σας στο εξωτερικό;

Πιστοί στο μότο μας “ξαναφαντάσου το όχημά σου” συνεχίζουμε ακάθεκτοι να βελτιώνουμε τις λύσεις μας και να αναπτύσσουμε καινούργιες για να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες για μετακίνηση. Έτσι, λοιπόν, την επόμενη χρονιά θα δείτε ανανεωμένο το Patin-e το οποίο θα έχει κάποια νέα χαρακτηριστικά και σίγουρα μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης. Επίσης, αυτή την περίοδο, ετοιμάζουμε ανανεωμένη την ειδική έκδοση Car.e που έχουμε αναπτύξει για την εταιρία Brainbox που αφορά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο εμπειρίας ΑΜΕΑ όπου κάνουν βόλτα με οδηγό-συνοδό και προορίζεται για κοινόχρηστη χρήση. Η ανανεωμένη έκδοση θα έχει πιο λειτουργική ράμπα που υποδέχεται το άτομο στο αμαξίδιο ενώ στο τέλος τους έτους θα παρουσιάσουμε ένα συναρπαστικό νέο μοντέλο, ένα add-on που θα προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε αναπηρικό αμαξίδιο και θα το μετατρέπει σε ηλεκτρικό χειρήλατο ποδήλατο. Όσον αφορά την επέκταση, θέλουμε αρχικά το 2023 να δημιουργήσουμε το πρώτο δίκτυο μεταπωλητών μας στην Ελλάδα και εν συνεχεία, από το 2024 να το επεκτείνουμε και με μεταπωλητές σε ευρωπαϊκές πόλεις όπου είναι δημοφιλής η κουλτούρα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των πατινιών μας.

 

Ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει και μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00. Δώστε στην ιδέα σας την ευκαιρία να αναδειχθεί και να γίνει πράξη, κερδίζοντας χρηματικά βραβεία, καθοδήγηση, δικτύωση, αλλά και συμμετοχή σε ημερίδες και bootcamps!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v