Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πρόταση της Cognitiv+ που λύνει τα χέρια των δικηγόρων

Η λύση που εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρόνου από επαναλαμβανόμενες εργασίες που αναγκάζονται να διενεργούν χειρωνακτικά οι δικηγόροι. Τους επιμέρους στόχους της εταιρείας αναλύει ο Βασίλης Τσώλης, ιδρυτής και CEO.

Η πρόταση της Cognitiv+ που λύνει τα χέρια των δικηγόρων

Να μεγαλώσουν σαν ομάδα και να αναπτύξουν νέες λύσεις στην υπάρχουσα ιδέα που δουλεύουν τα τελευταία πέντε χρόνια διευκολύνοντας τους επαγγελματίες και μειώνοντας τις επαναλαμβανόμενες μη-αυτόματες διαδικασίες που χρειάζεται να πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση, στοχεύει η Cognitiv+.

Όπως είπε μιλώντας στο Euro2day.gr o Βασίλης Τσώλης Founder & CEO της Cognitiv+ (Document Intelligence with AI – Analysis of loan agreements and regulatory compliance), σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν που δικηγόροι και νομικά τμήματα θα συμβουλεύονται καθημερινά για τα έγγραφα που χρειάζεται να διαχειριστούν. Το προϊόν θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, εξοικονομώντας χρόνο από επαναλαμβανόμενες εργασίες που αναγκάζονται να διενεργούν χειρωνακτικά. Μελλοντικά σκοπεύουν να μεταφέρουν τη γνώση που εξάγουν από νομικές συμβάσεις σε επιπλέον γλώσσες για να εξυπηρετήσουν ανάγκες και σε άλλες αγορές.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας, ο κ. Τσώλης τόνισε ότι κατάφεραν να βελτιώσουν τον τρόπο παρουσίασης της λύσης τους με σκοπό να περάσουν άμεσα το μήνυμα που θέλουν να επικοινωνήσουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μελέτης που απευθύνονται. Επίσης, οι συμβουλές που έλαβαν, τους διευκόλυναν στην αναγνώριση των προκλήσεων που ανακύπτουν στις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του τεχνολογικού κύματος που ζούμε σήμερα με σκοπό να προσφέρουν λύση σε αυτές.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας;

Ως νεοεισερχόμενη εταιρεία στην ελληνική αγορά, η Cognitiv+, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό μέχρι πρότινος, θα είχε την ευκαιρία μέσω του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds, να εισέλθει σε ένα πλαίσιο καινοτομίας και δικτύωσης που διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολο να το εντοπίσει μόνη της. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ειδικά όταν είναι σε αρχικό στάδιο, έχουν την ανάγκη δικτύωσης και εκπαίδευσης από επαγγελματίες που είναι καταρτισμένοι στο να αναγνωρίζουν τις ανάγκες της αγοράς και μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν τα κατάλληλα εργαλεία στους νέους και νέες επιχειρηματίες, για να προσφέρουν μια προσαρμοσμένη λύση στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οδηγούμενοι από αυτή την ανάγκη συμμετείχαμε στον Διαγωνισμό και ομολογουμένως ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Μέσω των συστηματικών ανατροφοδοτήσεων που μας προσέφερε το πρόγραμμα NBG Business Seeds, καταφέραμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παρουσίασης της λύσης μας με σκοπό να περάσουμε άμεσα το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μελέτης που απευθυνόμαστε. Επίσης, οι συμβουλές που λάβαμε, μας διευκόλυναν στην αναγνώριση των προκλήσεων που ανακύπτουν στις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του τεχνολογικού κύματος που ζούμε σήμερα με σκοπό να προσφέρουμε λύση σε αυτές.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Τράπεζας είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Ναι, το πρόγραμμα μας προσέφερε καθοδήγηση για κάθε στάδιο, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι και τον εντοπισμό συγκεκριμένων περιπτώσεων μελέτης, όπου το προϊόν μας μπορεί να προσφέρει λύσεις που δεν μας ήταν γνωστές πριν το NBG Business Seeds.

Τι κάνει ακριβώς η εταιρεία που έχετε συστήσει και ποιοι είναι οι πελάτες σας;

H Cognitiv+ έχει αναπτύξει τεχνολογία μέσω της οποίας εξάγει γνώση από συμβόλαια και νομοθεσίες, χρησιμοποιώντας τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης. Βοηθάει νομικούς επαγγελματίες αλλά και οποιονδήποτε επαγγελματία που διαχειρίζεται νομικά έγγραφα, να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάγνωση ενός νομικού εγγράφου. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρόνο αλλά και χρήματα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα λάθη και οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από πολύπλοκες ρήτρες, αφού εντοπίζονται γρηγορότερα.

Πώς μπορεί η ιδέα σας να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση διαδικασιών και ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες;

Έχοντας εντοπίσει ήδη από το 2015 την ανάγκη υπηρεσιών αυτοματοποίησης της διαχείρισης και της ανάλυσης νομικών εγγράφων, δημιουργήσαμε την Cognitiv+ με σκοπό να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες, μειώνοντας τις επαναλαμβανόμενες μη-αυτόματες διαδικασίες που χρειάζεται να πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες της δέουσας επιμέλειας, που πρέπει να διενεργηθούν κατά την προετοιμασία εξαγορών και συγχωνεύσεων, η διαδικασία αυτή καθ’ εαυτή γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και απαιτεί την ανάλυση μεγάλου όγκου νομικών εγγράφων, τα οποία οι νομικοί επαγγελματίες πρέπει να αναλύσουν για να βρουν κρυφούς κινδύνους, η Cognitiv+ προσφέρει τη λύση, αφού η αυτόματη εξαγωγή πληροφορίας, που θα εντοπίσει ο ενδιαφερόμενος, γρηγορότερα και ακριβέστερα μειώνει τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί μια κρίσιμη ρήτρα.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα – σχέδια που έχετε;

Τα σχέδιά μας είναι να μεγαλώσουμε σαν ομάδα και να αναπτύξουμε νέες λύσεις στην υπάρχουσα ιδέα που δουλεύουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως επίσης να δημιουργήσουμε ένα τελικό προϊόν που δικηγόροι και νομικά τμήματα θα συμβουλεύονται καθημερινά για τα έγγραφα που χρειάζεται να διαχειριστούν. Το προϊόν θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, κερδίζοντας χρόνο από επαναλαμβανόμενες εργασίες που αναγκάζονται να διενεργούν χειρωνακτικά. Έχουμε επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά, όπως τα Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ελληνικά. Μελλοντικά σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τη γνώση που εξάγουμε από νομικές συμβάσεις σε επιπλέον γλώσσες για να εξυπηρετήσουμε ανάγκες και σε άλλες αγορές.

 

Ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει και μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00. Δώστε στην ιδέα σας την ευκαιρία να αναδειχθεί και να γίνει πράξη, κερδίζοντας χρηματικά βραβεία, καθοδήγηση, δικτύωση, αλλά και συμμετοχή σε ημερίδες και bootcamps!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v