Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ScolioSense: Μια έξυπνη θεραπεία για τη σκολίωση από την AidPlex

Τα οφέλη του συστήματος απαριθμεί ο συνιδρυτής και COO της AidPlex Δημήτρης Μουστάκας. Τα σχέδια για νέα προϊόντα που θα στηρίζονται σε τεχνολογίες που έχει αναπτύξει.

ScolioSense: Μια έξυπνη θεραπεία για τη σκολίωση από την AidPlex

Τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής στοχεύει να κατακτήσει την επόμενη τριετία η AidPlex έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από angel investors.

Με ναυαρχίδα το ScolioSense για την σκολίωση, εκσυγχρονίζει τα ορθοπεδικά βοηθήματα με αισθητήρες και νέες τεχνολογίες. Ο Δημήτρης Μουστάκας Co-Founder & COO της AidPlex μιλά στο Euro2day για την έξυπνη φορητή συσκευή που παρακολουθεί τη θεραπεία της σκολίωσης δίνοντας τη θεραπεία στα χέρια του ασθενή - η οποία διακρίθηκε με το 3ο βραβείο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Eθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Το ScolioSense είναι ένα σύστημα της AidPlex που αντιμετωπίζει τη σκολίωση. Ποιες τεχνολογίες αξιοποιήσατε για να πετύχετε αυτό το σκοπό;

Προκειμένου να γίνει η έρευνα και η ανάπτυξη του ιατροτεχνολογικού προϊόντος χρειάστηκαν τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών κινητού και εφαρμογών υπολογιστών, σχεδιασμού ηλεκτρονικών καθώς και 3D σχεδίαση και εκτύπωση για τις δοκιμές του εξωτερικού περιβλήματος της συσκευής.

Ποια είναι σήμερα η παρουσία του συγκεκριμένου εργαλείου στην αγορά και ποια είναι τα οφέλη για τους κλινικούς γιατρούς;

Το ScolioSense είναι μια συσκευή η οποία βελτιώνει την εμπειρία των ασθενών με σκολίωση. Για το προϊόν εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε Αμερική και Ευρώπη. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, δεν επιβλέπει μόνο τη διάρκεια χρήσης του κηδεμόνα σκολίωσης, αλλά διασφαλίζει την ορθή του χρήση. Ο ασθενής παίρνει τη θεραπεία στα χέρια του και νιώθει συνεχώς ότι υποστηρίζεται από τον επιβλέποντα γιατρό του ψηφιακά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εμψύχωση της παιδικής ψυχολογίας και την καλύτερη κατανόηση της θεραπείας τους, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Πού εστιάζει σήμερα το R&D της AidPlex;

Το όραμα της εταιρείας είναι να εκσυγχρονίσει τα ορθοπεδικά βοηθήματα, τα οποία παραμένουν τα ίδια εδώ και χρόνια, με την βοήθεια αισθητήρων και νέων τεχνολογιών. Ξεκινώντας με τη σκολίωση, η AidPlex έχει στόχο να βοηθήσει ασθενείς στο μέλλον παράγοντας νέα προϊόντα και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει.

Έχει εξασφαλίσει κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή της η AidPlex και σε ποιους τομείς κατευθύνει σήμερα πόρους;

Η AidPlex στοχεύει τα επόμενα τρία χρόνια να κατακτήσει τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, βελτιώνοντας τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών παγκοσμίως. Προκειμένου να αναπτυχθεί αναζητεί κεφάλαια και ήδη έχει εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ανάγκης της από επενδυτές αγγέλους που ζουν στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας;

Η συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό της Eθνικής Τράπεζας κρίθηκε αναγκαία, καθώς η δουλειά που γίνεται με τις startups του Διαγωνισμού, κρίνοντας και από τα προηγούμενα χρόνια, είναι εξαιρετική. Η Eθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα εταιρείες καινοτομίας σε διάφορους τομείς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να αποσπάσουμε το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 280 συμμετέχοντες.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιο τρόπο;

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού η AidPlex έκανε βήματα για την εμπορευματική αξιοποίηση του ScolioSense, καθώς και για την εύρεση επενδυτικών κεφαλαίων για την κάλυψη των αναγκών του business plan. Με τα προαναφερθέντα, η AidPlex στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του ScolioSense στην Ελλάδα.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Τράπεζας είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Ο Διαγωνισμός της Eθνικής Τράπεζας βοήθησε τους ιδρυτές της AidPlex να έρθουν σε επαφή με κορυφαία στελέχη και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, μέσω των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, η AidPlex ήρθε σε επαφή με επενδυτές, και βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια που απαιτούνται για την ταχύτατη εμπορευματοποίηση του ScolioSense.

 

Ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει και μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00. Δώστε στην ιδέα σας την ευκαιρία να αναδειχθεί και να γίνει πράξη, κερδίζοντας χρηματικά βραβεία, καθοδήγηση, δικτύωση, αλλά και συμμετοχή σε ημερίδες και bootcamps!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v