Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Megaventory: Επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό τους επόμενους 24 μήνες

Την εφαρμογή που στοχεύει σε μηδενισμό των λαθών στις αποθήκες περιγράφει μιλώντας στο Euro2day.gr ο επικεφαλής του Megaventory Κ. Μαμάσης. Τα επόμενα βήματα.

Megaventory: Επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό τους επόμενους 24 μήνες

Σε αναζήτηση πωλητών/συνεργατών που μπορούν να προωθήσουν το Megaventory σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκεται η εταιρεία που «γέννησε» την πρωτοπόρο εφαρμογή.

Πρόκειται για την ανάπτυξη δύο νέων και καινοτομικών λειτουργιών οι οποίες θα συνοδεύουν το υπάρχον, ώριμο προϊόν megaventory.com ώστε να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί μια σύγχρονη εφαρμογή για smartphone/tablet η οποία θα επιτρέπει την διαχείριση αποθέματος, εγγράφων (παραγγελίες, τιμολόγια, κλπ) και πληρωμών με τη μέγιστη χρηστικότητα.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την εφαρμογή αυτή και το υπάρχον διαδικτυακό προϊόν, θα υλοποιηθεί και μια λύση καταγραφής και διαχείρισης πληρωμών βάσει των τελευταίων λογιστικών προτύπων. Η έμπνευση για την πρόταση αυτή προήλθε από την καθημερινή επαφή με το υπάρχον πελατολόγιο του megaventory.com.

Όπως είπε στο Εuro2day.gr ο επικεφαλής και ιδρυτής του Megaventory κ. Κ. Μαμάσης, η εφαρμογή σκοπεύει να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας που παρέχουν οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη, καθώς η διαδικασία της διαλογής και αποστολής εμπορευμάτων θα γίνεται με σάρωμα των ετικετών των barcode των προϊόντων από την κάμερα του smartphone, για την ελαχιστοποίηση των λαθών που παρατηρούνται στις διαδικασίες αυτές.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει το στάδιο του σχεδιασμού όλων των λειτουργιών που έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε και έχουμε ολοκληρώσει την λειτουργία του σαρώματος των κωδικών μέσω της κάμερας του smartphone. Αυτό μας έχει επιτρέψει να τρέξουμε ένα πρώτο δοκιμαστικό πιλοτικό στην αποθήκη ενός πελάτη μας που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών. Είμαστε σε φάση επέκτασης και στοχεύουμε σε διπλασιασμό των εσόδων μας στους επόμενους 24 μήνες» είπε ο κ. Μαμάσης.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας;

Η αλήθεια είναι ότι μάθαμε τυχαία για τον Διαγωνισμό από ένα newsletter του ελληνικού μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων Elevate Greece. Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, τη μελετήσαμε και διαπιστώσαμε πως κατά την διάρκεια του Διαγωνισμού πραγματοποιούνται συναντήσεις και ημερίδες όπου όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πολύτιμη και συμπυκνωμένη γνώση από experts σε διάφορους τομείς.

Ωστόσο, η τελική απόφαση συμμετοχής έγινε έπειτα από επικοινωνία με φιλική επαφή που τυχαίνει να είναι διευθυντής εταιρείας που έχει νικήσει στον ίδιο Διαγωνισμό στο παρελθόν.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Ναι, βέβαια. Τα τεχνικά σημεία του επιχειρηματικού πλάνου βελτιώθηκαν έπειτα από συμβουλές και υποδείξεις των στελεχών της Eθνικής Τράπεζας και των συνεργατών του προγράμματος NBG Business Seeds. 

Επίσης, η παρουσίαση που είχαμε ετοιμάσει αλλάχθηκε εξ ’ολοκλήρου -ύστερα από υπόδειξη στελεχών της Eθνικής Τράπεζας- και έγινε πιο μικρή και συνεκτική. Εκτός από την πρόταση αυτή καθ' εαυτή, λάβαμε και εξαιρετικές συμβουλές για την προώθηση του προϊόντος μας σε συγκεκριμένες αγορές.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Τράπεζας είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, λάβαμε εξαιρετικές συμβουλές που αφορούν στην προώθηση του προϊόντος σε συγκεκριμένες αγορές. Πιο συγκεκριμένα, μας συμβούλεψαν να εστιάσουμε πιλοτικά στην αγορά των ΗΠΑ, να δούμε την ανταπόκριση από μια αγορά που είναι σαφώς πιο εξελιγμένη από την ελληνική και, βάσει της ανταπόκρισης και των σχολίων που θα λαμβάναμε, να εξελίξουμε περαιτέρω το προϊόν μας.

Τι περιλαμβάνει η πρότασή σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μια εφαρμογής για smartphones η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν εργαζόμενο αποθήκης για την διεκπεραίωση διαδικασιών που αφορούν στην σωστή διαλογή από τα ράφια και στην αποστολή εμπορευμάτων από την αποθήκη μιας επιχείρησης.

Όλες οι ενέργειες που θα πραγματοποιεί ο εργαζόμενος θα επικοινωνούν με το λογισμικό εμπορικής διαχείρισης που ήδη διαθέτει η εταιρεία μας, ώστε να ενημερώνεται η κατάσταση των αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Πώς βελτιώνει τη ζωή μας η ιδέα σας;

Το να έχει ένας επιχειρηματίας ένα πρόγραμμα που τον βοηθάει να διαχειρίζεται την επιχείρησή του εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Η εφαρμογή σκοπεύει να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας που παρέχουν οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη, καθώς η διαδικασία της διαλογής και αποστολής εμπορευμάτων θα γίνεται με σάρωμα των ετικετών των barcode των προϊόντων από την κάμερα του smartphone, για την ελαχιστοποίηση των λαθών που παρατηρούνται στις διαδικασίες αυτές.

Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει το στάδιο του σχεδιασμού όλων των λειτουργιών που έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε και έχουμε ολοκληρώσει την λειτουργία του σαρώματος των κωδικών μέσω της κάμερας του smartphone.

Αυτό μας έχει επιτρέψει να τρέξουμε ένα πρώτο δοκιμαστικό πιλοτικό στην αποθήκη ενός πελάτη μας, που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών.

Πώς γεννήθηκε η αρχική ιδέα και ποια η απήχησή της στο κοινό;

Η ιδέα για το Megaventory γεννήθηκε μέσα από προσωπική μου ανάγκη για εύρεση μίας λύσης στην προηγούμενη επιχείρηση που εργαζόμουν. Η ιδέα για την εφαρμογή, με παρόμοιο τρόπο, γεννήθηκε από τις συμβουλές και τα σχόλια που έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια από τους υφιστάμενους πελάτες της εταιρείας μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εμπορική μας εφαρμογή σε παραγωγικό περιβάλλον.

Αυτές οι επιχειρήσεις θα ήθελαν ένα χρήσιμο εργαλείο για τις διαδικασίες που συναντά κάποιος σε περιβάλλον αποθήκης, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μια περιουσία για να εγκαταστήσουν ακριβές λύσεις και εξειδικευμένα τερματικά.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Είμαστε σε φάση επέκτασης και στοχεύουμε σε διπλασιασμό των εσόδων μας τους επόμενους 24 μήνες, οπότε και βρισκόμαστε σε αναζήτηση πωλητών/συνεργατών που μπορούν να προωθήσουν το Megaventory σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές και μπορεί να συνεισφέρει στο όραμά μας, ας έρθει σε επαφή μαζί μας.

 

Αν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2023, στις 15:00. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v