Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιρόπουλος: Στόχος του e-cleaning η άμεση εδραίωση σε χώρες του εξωτερικού

«Η εφαρμογή ήδη μετρά πάνω από 500 επαναλαμβανόμενους χρήστες και συνολικά πάνω από 100 συνεργάτες επαγγελματίες της καθαριότητας», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Εuro2day.gr ο Θεοχάρης Τσιρόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του e-cleaning.

Τσιρόπουλος: Στόχος του e-cleaning η άμεση εδραίωση σε χώρες του εξωτερικού

Με το κοντέρ να γράφει λίγους μόνο μήνες δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, το e-cleaning, το μοναδικό πανευρωπαϊκά marketplace που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο Θεοχάρης Τσιρόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του, έχει ήδη παρουσία σε 7 πόλεις ανά την Ελλάδα με συνεργασίες που ξεπερνούν τις 100.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr, εστιάζει στην πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα, καθώς και στα μελλοντικά πλάνα ανάπτυξης της εφαρμογής, η οποία πρόσφατα διακρίθηκε στο πλαίσιο του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας;

Ο Διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας έχει γίνει πλέον θεσμός για τις startup εταιρείες τα τελευταία 13 χρόνια.

Για τον λόγο αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είναι πάνω από όλα αξιοκρατικός και με μεγάλο αντίκτυπο στο οικοσύστημα.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Τράπεζας είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, εκτός από τις κατ’ ιδίαν επαφές που είχαμε επανειλημμένες φορές με τους μέντορες του προγράμματος, υπήρξαν και ενημερωτικές ημερίδες πληροφοριακού χαρακτήρα, καθώς και κάποια εξειδικευμένα bootcamps με ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίων, επιχειρηματίες και εκπροσώπους ελληνικών funds.

Όλες αυτές οι δράσεις του προγράμματος συνολικά μας βοήθησαν αρκετά, η κάθεμία με τον δικό της τρόπο, κάνοντάς μας να βλέπουμε το επιχειρείν με μια άλλη οπτική γωνία.

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής σας; Τι ακριβώς προσφέρει το e-cleaning;

Το e-cleaning είναι το μοναδικό πανευρωπαϊκά marketplace που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες καθαριότητας. Διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογία, αλγόριθμους και business rules που απαιτούνται για όλους τους διαφορετικούς μεταξύ τους τομείς καθαριότητας που διαχειρίζεται.

Θωρακίζει τους logistics κανόνες και την εμπορική πολιτική των εταιρειών που συμμετέχουν στο marketplace εξασφαλίζοντας μια win win situation μεταξύ του τελικού πελάτη, του συνεργάτη και του e-cleaning. Μέχρι και σήμερα όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες σε μια εφαρμογή ώστε ο καταναλωτής να μπορεί εύκολα και γρήγορα να αναζητήσει αλλά και παράλληλα να παραγγείλει τις υπηρεσίες που επιθυμεί. Η συνεργασία μας με πλήθος επαγγελματιών/επιχειρήσεων (b2b) ενισχύει την ικανότητα και τη διαθεσιμότητά μας να καλύπτουμε όλες τις επαναλαμβανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών μας.

Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο στην ζωή μας και γι’ αυτό αξιοποιούμε την τεχνολογία και τα νέα trends που είναι διαθέσιμα στην αγορά για να εξοικονομήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε και η ιδέα να αναπτύξουμε μία εφαρμογή η οποία να δίνει στον τελικό χρήστη-καταναλωτή τη δυνατότητα να μπορεί μέσα από εύκολες διαδικασίες να αναζητήσει και να παραγγείλει οποιαδήποτε υπηρεσία καθαριότητας.

Το e-cleaning αποτελεί ένα marketplace που περιλαμβάνει επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας από διάφορους τομείς όπως: καθαριστήρια ρούχων, ταπητοκαθαριστήρια, βιο-καθαρισμοί σε είδη σπιτιού και σε αυτοκίνητα, καθαριότητα διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθαρισμός κλινοσκεπασμάτων ακόμη και καθαρισμός / περιποίηση κατοικίδιων.

Μέχρι σήμερα πόσους εγγεγραμμένους χρήστες μετράτε και με πόσα καταστήματα συνεργάζεστε;

Έχοντας διανύσει λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, το e-cleaning ήδη μετρά πάνω από 500 επαναλαμβανόμενους χρήστες και συνολικά πάνω από 100 συνεργάτες επαγγελματίες της καθαριότητας.

Σε ποιες περιοχές/χώρες είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη υπηρεσία σήμερα;

Η εφαρμογή μέχρι και σήμερα έχει μία ισχυρή παρουσία στην Αττική και παράλληλα έχει δημιουργήσει νέες συνεργασίες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Ξάνθη, Ιωάννινα και σύντομα η παρουσία μας θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας στην κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης της εφαρμογής σας, δεδομένου ότι η αγορά υπηρεσιών καθαρισμού ανέρχεται σήμερα σε 1 δισ. ευρώ ετησίως;

Τα μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε λάβει από την Ελλάδα, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν βήμα για την επόμενη μέρα. Τα άμεσα σχέδια για την εφαρμογή είναι να εντάσσει συνεχώς νέα καταστήματα- συνεργάτες, καθώς και νέες κατηγορίες-υπηρεσίες που αφορούν τον κλάδο της καθαριότητας και παράλληλα να αυξάνει το αγοραστικό της δυναμικό, δίνοντάς του καινοτόμες και εύχρηστες λύσεις που του εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο σε χρονοβόρες διαδικασίες καθαριότητας.

Έχοντας ένα επιθετικό επιχειρηματικό πλάνο, το e-cleaning στοχεύει να εδραιωθεί άμεσα σε χώρες του εξωτερικού.

Αν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2023, στις 15:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v