Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την ελληνική startup Tukana

Live σε ήδη έξι χώρες η εφαρμογή που επιτρέπει εύκολη διαχείριση των οικονομικών. Τους επόμενους στόχους της εταιρίας περιγράφει ο CEO Δημ. Πετρίλης. Οι επενδύσεις.

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την ελληνική startup Tukana

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει 180 χιλ. ευρώ angel investment και κρατική επιχορήγηση, το Tukana, μια εφαρμογή διαθέσιμη σε mobile και web η οποία βοηθάει ιδιώτες και επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα οικονομικά τους εύκολα και γρήγορα, σχεδιάζει νέο γύρο χρηματοδότησης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Εuro2day.gr o Chief Executive Officer του Tukana κ. Δημήτρης Πετρίλης, επόμενος στόχος είναι να αποκτήσουν σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και να γίνουν ο κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων θα προσελκύουν πελάτες.

«Ένα σημαντικό επόμενο βήμα για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε επόμενο γύρo χρηματοδότησης έτσι ώστε να επιτύχουμε τα σχέδια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα διευκρίνισε ότι οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους μέσα από μία εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα παρατηρήσουν σημαντική μείωση των εξόδων τους χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας;

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός είναι από τους πιο σημαντικούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Στην πολυετή του παρουσία έχει αναδείξει πολλές επιτυχημένες startups, όπως η Pollfish και η Ferryhopper, και έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη ολόκληρου του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θεωρήσαμε ότι η συμμετοχή μας θα μας βοηθήσει στο να εξελίξουμε περισσότερο το Tukana και να έρθουμε σε επαφή με πιθανούς επενδυτές.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού βελτιώσαμε την πρότασή μας σημαντικά, βάσει της ανατροφοδότησης που λάβαμε από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας καθώς και από τους συνεργάτες του προγράμματος.

Μέσα από το Διαγωνισμό κατανοήσαμε περισσότερο το λεγόμενο Target Addressable Market και κατά συνέπεια τροποποιήσαμε την πρότασή μας.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Eθνικής Τράπεζας, είτε από συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Ίσως από τα μεγαλύτερα οφέλη του προγράμματος ήταν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και το mentoring που λάβαμε από στελέχη της Eθνικής Τράπεζας, καθώς και από συνεργαζόμενες εταιρείες και VCs. Βοήθησαν την ιδέα μας να ωριμάσει και να προσαρμοστεί σε ρεαλιστικά εμπορικά δεδομένα.

Ποιο είναι το αντικείμενο του Tukana;

To Tukana είναι μια εφαρμογή διαθέσιμη σε mobile και web η οποία βοηθάει ιδιώτες και επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα οικονομικά τους εύκολα και γρήγορα. Μέσα από την εφαρμογή οι χρήστες βλέπουν όλους του τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις κάρτες τους και τις συναλλαγές τους. Μπορούν επίσης να κάνουν μεταφορές χρημάτων, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Παράλληλα οι χρήστες λαμβάνουν προσωποποιημένες προσφορές από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (βάσει του συναλλακτικού τους προφίλ) που μειώνουν τα έξοδά τους, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων.

Σε ποιους απευθύνεστε και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή;

Η εφαρμογή απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Αυτή την στιγμή είμαστε live σε 6 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ρουμανία) και υποστηρίζουμε πάνω από 160 τράπεζες. Επίσης έχουμε την πρώτη μας συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία στο χώρο της ενέργειας.

Ποια είναι τα οφέλη της εφαρμογής για τους χρήστες της;

Οι χρήστες μας έχουν πολλαπλά οφέλη από τη χρήση της εφαρμογής. Καταρχάς, μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους μέσα από μία εφαρμογή. Επίσης, θα παρατηρήσουν σημαντική μείωση των εξόδων τους, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν καλούς πελάτες των ανταγωνιστών τους, με υψηλά conversion rates και αυξημένη ικανοποίηση πελατών. Είμαστε η μόνη εταιρεία που βοηθάει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να προσφέρουν προσωποποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες με βάση το συναλλακτικό τους προφίλ.

Η χρηματοδότηση που άντλησε η εταιρεία σας από angel investment τι ύψος είχε και πού διοχετεύτηκε;

Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει angel investment, καθώς και κρατική επιχορήγηση συνολικού ύψους €180.000. Τα κεφάλαια αυτά διοχετεύτηκαν κυρίως στην ανάπτυξη του προϊόντος, σε έρευνα αγοράς και digital marketing.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας;

Θέλουμε να αποκτήσουμε σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και να γίνουμε ο κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων προσελκύουν πελάτες.

Ένα σημαντικό επόμενο βήμα για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε επόμενο γύρo χρηματοδότησης έτσι ώστε να επιτύχουμε τα σχέδιά μας.

 

Αν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως τις 4 Οκτωβρίου 2023, στις 15:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v