Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σχέδια για αυστηροποίηση του "νόμου Κατσέλη", ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών για τα "κόκκινα" δάνεια, τα νέα προγράμματα μέσω επιταγής κατάρτισης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Αυστηρότερος γίνεται ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκειμένου να αποτρέπεται η κατάχρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων από ασυνείδητους δανειολήπτες. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, αυξάνεται σε 25% από 10% το ύψος της δόσης της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής προς τις τράπεζες".

Δάνεια: Δυνατότητα σε συνεργάσιμους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους -πληρώνοντας χαμηλότερο επιτόκιο και μικρότερη δόση, ή ακόμη και ενοίκιο αντί δόσης, προκειμένου να μη βρεθούν στον δρόμο- δίνει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με τα «Νέα».

Απασχόληση: Ανακοινώνονται άμεσα δύο νέα προγράμματα για 20.000 θέσεις εργασίας μέσω της επιταγής κατάρτισης voucher. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το πρώτο αφορά 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με προτεραιότητα σε άτομα χαμηλών προσόντων και το δεύτερο 8.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών για πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις".

Δημόσια έργα: Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων ανοίγει άμεσα ο δρόμος για να μπουν μεγάλοι και μεσαίοι εργολάβοι σε μικρά δημόσια έργα προϋπολογισμού έως και 5.186 ευρώ, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Την ίδια ώρα η δυνατότητα μικρομεσαίων εργοληπτών να συνιστούν κοινοπραξίες και να μπαίνουν στο άβατο των μεγάλων έργων παραπέμπεται για το... μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο