Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αυξήσεις που έρχονται στους φόρους ακινήτων, οι ενδιαφερόμενοι για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, οι εξελίξεις σε ότι αφορά το PSI, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Οι αυξήσεις που έρχονται στους φόρους ακινήτων, οι ενδιαφερόμενοι για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, οι εξελίξεις σε ότι αφορά το PSI, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Φορολογία: Αύξηση σε είκοσι φόρους ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές από τον Ιούνιο, στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα «Νέα», μόνο στην Αττική, η μέση απόκλιση τιμών κυμαίνεται στο 40%, ενώ σε κάποιες περιοχές ξεπερνά ακόμη και το 100%. Αυτό σημαίνει ότι η σύγκλισή τους θα συμπαρασύρει από τους φόρους μεταβίβασης μέχρι και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από τη ΔΕΗ.

Φυσικό αέριος: Για είκοσι «μνηστήρες» για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κάνει λόγο η «Ημερησία». Όπως αναφέρει, στη «μάχη» διεκδίκησης βρίσκονται μεταξύ άλλων η ρωσική Gazprom, η γαλλική EDF Suez, η ιταλική Eni, η ισπανική Gaz Natural, η αλγερινή Sonatrach και η αυστριακή OMV. Έως τον Αύγουστο η ολοκλήρωση της πώλησης.

Οικονομία: Ελάχιστο ποσό εθελοντικών προσφορών για το PSI, ύψους 154,5 δισ. ευρώ, επί συνόλου ομολόγων ύψους 206 δισ. ευρώ, επιζητεί το υπουργείο Οικονομικών, για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, που θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά 100-110 δισ. ευρώ, γράφει η «Ναυτεμπορική». Όπως αναφέρει, ο χρόνος μετράει αντίστροφα, καθώς την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 10:00 το βράδυ, λήγει η προθεσμία που έθεσε το ΥΠΟΙΚ στους κατόχους ομολόγων να αποδεχτούν τους όρους της ανταλλαγής.

ΔΕΗ: Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το 2011 προχώρησε η ΔΕΗ, αναμένοντας μείωση εσόδων 7% και κύκλου εργασιών 6%, γράφει η «Ημερησία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο