Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Ποιος πληρώνει για το... τραπεζικό κούρεμα;

Ποιος πληρώνει για το... τραπεζικό κούρεμα;

Πρέπει σήμερα η κατάρρευση μιας τράπεζας να επιβαρύνει τους επενδυτές; Το "The Banker" επισημαίνει  τους κινδύνους και συνομιλεί με ειδικούς που υπογραμμίζουν τον κίνδυνο του πανικού.

CRD: Η ΕΕ

CRD: Η ΕΕ "βάζει χέρι" στις τιτλοποιήσεις δανείων

Αν μια τράπεζα τιτλοποιήσει επικίνδυνα δάνεια δεν θα έχει καμία ευθύνη για το πώς θα καταλήξουν; Νέα κοινοτική οδηγία λέει ότι θα υπάρχει ευθύνη. Οι τραπεζίτες έχουν τις αντιρρήσεις τους. Διαβάστε το debate.

Πώς θα επιζήσει από την καταιγίδα το ευρώ

Πώς θα επιζήσει από την καταιγίδα το ευρώ

Θα ενισχυθεί το EFSF; Μπορεί να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο; Τι φταίει και στον παραμικρό κυματισμό το ευρώ κινδυνεύει να πνιγεί; Επτά κορυφαίοι οικονομολόγοι σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Δυνατό χαρτί για τράπεζες η ΝΑ. Ευρώπη

Δυνατό χαρτί για τράπεζες η ΝΑ. Ευρώπη

Ο επικεφαλής της αυστριακής Erste Bank, με πολλαπλή παρουσία στη ΝΑ. Ευρώπη, εξηγεί γιατί το μοντέλο της επένδυσης των τραπεζών στην περιοχή είναι επιτυχημένο και λέει αλήθειες που ισχύουν και για τα ελληνικά ιδρύματα.

Ενδείξεις σταθεροποίησης για την αγορά μετοχών

Ενδείξεις σταθεροποίησης για την αγορά μετοχών

Οι μετοχικές αγορές μετά τη μεταβλητότητα του 2010 όπου κυριάρχησαν οι υψηλοί όγκοι στις αναδυόμενες αγορές και οι χαμηλοί στις ανεπτυγμένες, δείχνουν ότι ίσως επιστρέψουν στην κανονικότητα, αναφέρει το The Banker.   

Τα 500 σημαντικότερα τραπεζικά brands

Στη λίστα του περιοδικού "The Banker" με τις μεγαλύτερες απώλειες αξίας σήματος μετέχουν οι τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, όπως προκύπτει από τη λίστα με τα 500 κορυφαία τραπεζικά brands.

"Καβάλα στο κύμα" τα IPOs στο 2011

Το 2011 φέρνει ούριο άνεμο στις ανά τον κόσμο δημόσιες εγγραφές. Τι προσέχουν οι επενδυτές σήμερα και πόσο αποδοτικά αναμένεται να είναι τα νέα IPOs; Η ανάλυση μιας αγοράς που "δίνει σινιάλα" με το κύρος του The Banker.

Το παρασκήνιο του πρώτου "ευρωομολόγου"

Η εντυπωσιακή επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης του EFSF ανοίγει την όρεξη στους οπαδούς του ευρωομολόγου. Ο Έλληνας αξιωματούχος της Ε.Ε., Γ. Θωμάς, μίλησε στο The Banker για τα "ντεσού" της έκδοσης.

Top τραπεζικοί CEOs δίνουν το στίγμα του 2011

Τη στρατηγική & τις προτεραιότητες για το 2011 σκιαγραφούν 31 κορυφαίοι διεθνείς τραπεζίτες, μεταξύ των οποίων οι κ. Μαντζούνης, Μπουλούτας. Τι διδάχτηκαν από την κρίση, τι λένε για φούσκα στις αναδυόμενες.

Μετανάστευση τραπεζών λόγω υπερρύθμισης;

Ο CEO της αυστριακής Raiffeisen δεν αποκλείει την αποχώρηση της αυστριακής τράπεζας από τα σύνορα της ΕΕ(!) αφού, όπως λέει, το ευρω-ρυθμιστικό πλαίσιο οδηγεί συχνά σε αδικίες εις βάρος των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Γερμανικές τράπεζες: Τα ζόρια που δεν μαθαίνουμε

Cash management: Καλοί καιροί για ισχυρούς

Οι νικητές του Bank of the Year 2010

Γρίφος οι ορισμοί νέων κανόνων για τράπεζες

Roldan: Η Βασιλεία ΙΙΙ δεν αντικαθιστά την παλιά

Στους επενδυτές το βάρος των επόμενων κρίσεων;

Υψηλή ζήτηση για μεγάλες αποδόσεις

Αξιολογώντας τους αξιολογητές

Πώς θα διασωθεί η ρευστότητα ελληνικών τραπεζών

Κρατικό Χρέος:Η νέα εικόνα αλλάζει τις ισορροπίες

v