Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Ηλεκτρονικό έγκλημα: Τα bytes της απάτης

Ηλεκτρονικό έγκλημα: Τα bytes της απάτης

Το ηλεκτρονικό έγκλημα αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι διαδικασίες άμυνας. Πώς λειτουργούν οι παράνομοι της νέας εποχής, ποια τα κίνητρα των hactivists και πόσο απειλούνται οι συναλλαγές και το ηλεκτρονικό χρήμα;

Στα άδυτα των αναδυόμενων αγορών

Στα άδυτα των αναδυόμενων αγορών

Η δυναμική των αναδυόμενων αγορών δείχνει ακόμη ευτελέστερες ορισμένες δυτικές ανεπτυγμένες οικονομίες. Το The Banker συζητά με ομάδα ειδικών και ανακαλύπτει τις επόμενες "καυτές" περιοχές του πλανήτη.     

Dodd Frank: Το

Dodd Frank: Το "μακρύ χέρι" του made in USA νόμου

Ο νόμος Dodd Frank που αλλάζει τα πάντα στον χρηματοοικονομικό κλάδο των ΗΠΑ έχει υπερβολικά "μακρύ χέρι", λένε τώρα ρυθμιστικές αρχές από Ασία και Ευρώπη. Τι προβλήματα δικαιοδοσίας δημιουργούνται και τι λένε οι ειδικοί.  

Το Twitter προβλέπει τις αγορές;

Το Twitter προβλέπει τις αγορές;

Μπορεί το Twitter να προβλέψει την κίνηση των χρηματιστηριακών αγορών; Μπορεί, λέει μια νέα γενιά ερευνητών, ενώ ορισμένα hedge funds φαίνεται να πείθονται. Τα social networks και ο ρόλος που παίζουν(;) σήμερα στις αγορές.

Ρουμανία: Πώς το έκανε η... απόφοιτος του ΔΝΤ

Ρουμανία: Πώς το έκανε η... απόφοιτος του ΔΝΤ

Η Ρουμανία η πρώτη "απόφοιτος" του ΔΝΤ με ευρωπαϊκές καταβολές ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα και ετοιμάζεται να βγει στις αγορές. Ο υφυπουργός Οικονομικών της εξηγεί στο The Banker πώς τα κατάφερε.

Βασιλεία ΙΙΙ... εναντίον ρευστότητας

Η τραπεζική ρευστότητα έχει ήδη αναδειχθεί ως το μεγάλο ζητούμενο. Το The Banker βάζει στο μικροσκόπιο τις νέες ρυθμίσεις της Βασιλείας ΙΙΙ για τη ρευστότητα, αλλά και τη.. γκρίνια των τραπεζών.

D. Bank: Η διεθνής εικόνα παραμένει θετική

Ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Deutsche Bank, αναλύει τις εστίες ανησυχίας και την διεθνή μακροοικονομική κατάσταση και δηλώνει αισιόδοξος. Ακόμα και για την ευρωπαϊκή "περιφέρεια".

Το ομολογιακό του ΟΤΕ και η ελληνική κρίση

Σε πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης της ελληνικής οικονομίας ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σημαντική ομολογιακή έκδοση. Η ομάδα της BNP Paribas, lead manager εξηγεί στο The Banker πως το κατάφερε.

Οι 11 ελληνικές τράπεζες στη λίστα top 1000

Έντεκα ελληνικές τράπεζες μετέχουν στην ετήσια λίστα του The Banker με τις 1000 σημαντικότερες τράπεζες του κόσμου. Ποια θέση  στην παγκόσμια κατάταξη παίρνουν οι εθνικοί μας πρωταθλητές και ποιοι είναι οι πρώτοι των πρώτων. 

To... hangover των ιρλανδικών τραπεζών

Οι ιρλανδικές τράπεζες δεν υπέστησαν απλώς την κρίση- την προκάλεσαν. Τώρα, ο άλλοτε τίγρης που έγινε (μαύρο) πρόβατο ψάχνει τις ρυθμιστικές οδούς για να τιθασεύσει τις "άτακτες" τράπεζες. Ανάλυση του The Banker.

Κόντρα εμπόρων - τραπεζών για πιστωτικές

Τα εμπορεύματα και η "ανηφόρα" των τιμών

Το τεχνολογικό πείραμα της Εθνικής

ΗΠΑ: Οι υποδομές διψούν για ρευστό!

Το τουρκικό δίλημμα και οι τράπεζες

Η όρεξη για ρίσκο είναι εδώ!

Οι δυσκολίες των τραπεζικών deals

Το δολάριο, το γουάν και οι ανισορροπίες

Οι μικροεπενδυτές ψηφίζουν... συνάλλαγμα

Μην πυροβολείτε το short selling και τα CDSs!

v