Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τραμπολίνο οι τραπεζικές μετοχές

Οριακή πτώση για τον ΓΔ, αλλά σημαντικές ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένα blue chip. Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι πωλήσεις. Διαφοροποίηση Eurobank στον τραπεζικό κλάδο και επιδεινωμένη τεχνική εικόνα για τους δείκτες.

ΧΑ: Τραμπολίνο οι τραπεζικές μετοχές

Ο σχετικά χαμηλός τζίρος δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην συνεχιζόμενη τραπεζοκεντρική μεταβλητότητα, σε μία συνεδρίαση που επικέντρωσε την προσοχή των ενεργών παικτών σε τέσσερις κλάδους.

Στο Τραπεζικό ταμπλό, όπου συνεχίζεται αμείωτο το volatility, στην συνεχιζόμενη αδύναμη εικόνα των μη Τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αρκετές από τις οποίες έχουν αρχίσει να "γέρνουν" επικίνδυνα, στις "υποχρεωτικές" πωλήσεις που ξεκίνησαν για τις μετοχές που πρόκειται να αποχωρήσουν από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και τα Θεσμικά χαρτοφυλάκια θα σπεύσουν να μηδενίσουν θέσεις και στον κλάδο Υγείας όπου η μετοχή του Υγεία (+13,24%) "οδηγεί την κούρσα", ακολουθούμενη από Ιασώ (+7,76%) και Ιατρικό (+7,14%).

Ξεκινώντας από το τελευταίο, όπου όλα δείχνουν ότι είναι "επί θύραις" και νεότερες εξελίξεις στον κλάδο των Νοσοκομείων, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συγκριτικές αποτιμήσεις. Με το σημερινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση του Υγεία διαμορφώνεται στα 180,382 εκατ., του Ιατρικού στα 130,104 εκατ. και του Ιασώ στα 87,254 εκατ.

Προχωρώντας στις διαφαινόμενες ρευστοποιήσεις εγχώριων Θεσμικών, αξίζει υπενθύμισης ότι τελευταία ημέρα "υποχρεωτικών" πωλήσεων είναι η 15η Δεκεμβρίου, που συμπίπτει με το triple witching Δεκεμβρίου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ότι από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης αποχωρούν Τρ. Αττικής (-6,06% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), Ελλάκτωρ (-4,52%) και Fourlis (-2,37% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) και εισέρχονται ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ερχόμενοι στο Τραπεζικό ταμπλό, όπου για μία ακόμα συνεδρίαση έκανε "επίδειξη" μεταβλητότητας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 707,68 (-1,97%) και 746,78 μονάδων (+3,45%), στις 17.00 βρέθηκε στις 716,43 (-0,76%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 722,81 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,12%.

Επαναλαμβάνεται ότι όσο ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 732 μονάδων, δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις προκειμένου να κλείσει το πρόσφατο "gap" στις 689 - 683 μονάδες.

Ο τίτλος της Alpha Bank (0%) κινήθηκε μεταξύ 1,51 (-2,58%) και 1,60 ευρώ (+3,23%), της Εθνικής (-1,55%) μεταξύ 0,253 (-1,94%) και 0,265 ευρώ (+2,71%), της Eurobank (+3,29%) μεταξύ 0,66 (-1,2%) και 0,71 ευρώ (+6,29%) και της Πειραιώς (-1,23%) μεταξύ 2,38 (-2,46%) και 2,49 ευρώ (+2,05%).

Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται για την Alpha Bank στα 1,50 ευρώ, για την Εθνική στα 0,258 - 0,25 και 0,233 ευρώ, για την Eurobank στα 0,64 - 0,63 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,40 και 2,30 ευρώ.

"Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει με επιβαρυμένη την τεχνική εικόνα, προϊδεάζοντας για πλαγιοκαθοδική κίνηση, με τη θετική, ωστόσο, πορεία των τιμών των ομολόγων και την πτωτική πορεία των αποδόσεών τους, να δημιουργούν προϋποθέσεις για γρήγορη αντιστροφή" ανέφερε στο πρωινό της report η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Όσον αφορά τα ομόλογα στα οποία αναφέρεται η ΑΧΕΠΕΥ, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις δείχνει να ολοκληρώνεται η σημερινή συνεδρίαση.

Με το σταγονόμετρο, οι ειδήσεις που ακολούθησαν το "κλείσιμο" της χθεσινής συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "φρένο στις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων (μετατίθενται μετά τον Μάιο του 2018) βάζουν τα 'stress tests' των Τραπεζών, προκειμένου να αποτραπεί η κεφαλαιακή επιβάρυνση".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. απόλυτα απογοητευμένοι δηλώνουν όλο και περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, που εκτιμούσαν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της ανοδικής αντίδρασης, τεχνικού χαρακτήρα, για τον Τραπεζικό κλάδο, ο δείκτης του οποίου στην αμέσως προηγούμενη, διήμερη, πτώση, κατέγραφε απώλειες 6,81%, με "καύσιμα" από την Αγορά ομολόγων και την σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων που καταγράφηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις

Αυτό το τελευταίο, ασφαλώς και δεν φαίνεται να "φοβίζει" όσα Ξένα χαρτοφυλάκια επιμένουν σε θέσεις "short" και μάλιστα, τις αυξάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η σημερινή τελική εικόνα, μάλλον δείχνει να επιβεβαιώνει ότι η συνεχιζόμενη υποχώρηση δεν είναι απλά μία διόρθωση στην ανοδική κίνηση που προηγήθηκε και δεν απέχει πολύ στο να χαρακτηριστεί σαν το "επόμενο πτωτικό κύμα".

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 26αρη, που συνεχίζει να δίνει αρνητικά, τεχνικά, μηνύματα και ξεκινώντας από την ΔΕΗ (-5,41% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), ο τίτλος της οποίας συμπλήρωσε "καρέ" πτωτικών συνεδριάσεων, μετά πολλών επαίνων, χάνοντας και την σημαντική στήριξη στα 1,80 - 1,78 ευρώ και με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 1,60 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Μυτιληναίο (-0,57%), με την επόμενη σημαντική στήριξη να βρίσκεται στα 8,65 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και για τον ΑΔΜΗΕ (-3,93% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας). Η μετοχή "αποχαιρέτησε" την σημαντική στήριξη στα 1,75 ευρώ και δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την αμέσως επόμενη, απόλυτα θεωρητική, στα 1,55 - 1,50 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο από τότε που η μετοχή του ΑΔΜΗΕ εισήλθε στο Χ.Α. (!)

Έξι πτωτικές και μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες οκτώ, δεν είναι και η καλύτερη επίδοση για την Viohalco (-2,38%). Αν χαθεί η στήριξη στα 2,80 ευρώ, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 2,62 ευρώ.

Έξι πτωτικές και μία ανοδική, στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις για τον Τιτάνα (-1%), Αυξημένης σημασίας η στήριξη στα 19,50 ευρώ, καθώς καθοδική διαφυγή θα οδηγήσει προς την επόμενη στήριξη των 18,80 ευρώ.

Συνεχίζει να επιδεινώνεται η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., προς μεγάλη τέρψη όσων διατηρούν "απαισιόδοξες" θέσεις.

Για τον Γενικό Δείκτη, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 737 μονάδων, ενώ το "daily stop" στο "short" εντοπίζεται στις 759 μονάδες. Οι επόμενες στηρίξεις στις 728 - 723 και 715 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,35%) και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, τo 1917 γίνεται κοντινή αντίσταση και χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι το 1950. Επόμενη στήριξη στις 1878 - 1876 μονάδες. Το "stop" στο "intraday long" παραμένει στις 1895 μονάδες.

Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η απώλεια της σημαντικής στήριξης στις 1904 μονάδες, δίνει "καύσιμα" για κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Το ράλι ανακούφισης της Αγοράς 'χτύπησε τοίχο', με τις υψηλής διακυμανσιμότητας συνεδριάσεις, που έκλεισαν στα ημερήσια χαμηλά, να 'κόβουν τα φτερά' της αισιοδοξίας του δεκαπενθημέρου που προηγήθηκε" αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.

Η τρέχουσα εβδομάδα απέδειξε ότι η εγχώρια μετοχική Αγορά παραμένει ευάλωτη, ακόμη και όταν σημειώνεται υποχώρηση του "country risk", όπως αυτή αποτυπώθηκε στην μείωση του yield των δεκαετών ομολόγων, κάτω από το 5% για πρώτη φορά μετά το 2009 και τις γνωστές δημοσιονομικές περιδινήσεις στις οποίες έκτοτε περιήλθε η Χώρα.

Τείνουμε να θεωρούμε τις ομολογιακές Αγορές, γενικά, πιο αξιόπιστες από τις μετοχικές, με κλασικό παράδειγμα την πολύπαθη Ελληνική που χαρακτηρίζεται από έντονη συναισθηματικότητα.

Αυτό, κυρίως, οφείλεται στο διαφορετικό προφίλ των Συμμετεχόντων στις δύο Αγορές, με την ομολογιακή να προσελκύει και να προσδιορίζεται κυρίως από Θεσμικά και βαριά χαρτοφυλάκια, ενώ η μετοχική κεντρίζει το ενδιαφέρον της πλειονότητας των μικροεπενδυτών, ειδικά σε περιόδους στις οποίες πρωταγωνιστούν τα γρήγορα αντανακλαστικά.

Στην παρούσα φάση, η απόκλιση της πορείας των δύο Αγορών, με το Κρατικό ομόλογο σε "bull" και τον Γενικό Δείκτη σε "bear" φάση, όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητη, αλλά επιπλέον ίσως κάνει ελκυστικές διάφορες στρατηγικές "spread trading" που θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το χάσμα μεταξύ των δύο τιμών.

Από τεχνικής άποψης, ο Γενικός Δείκτη δεν είχε, δυστυχώς, τα "καύσιμα" για να προσεγγίσει τον αγοραστικό στόχο των 770 μονάδων, τη στιγμή που αυτός των "short" παραμένει στις 700.

Η εικόνα της Λεωφόρου Αθηνών και ειδικά του Τραπεζικού κλάδου δεν προδιαθέτει για "Santa Claus Rally". Μία ακόμη απόκλιση στην εγχώρια Αγορά είναι ότι ο Γενικός Δείκτης είναι σε θετικό έδαφος για το 2017, ενώ ο Τραπεζικός σε αρνητικό.

"Το 'stock picking' θα πρωταγωνιστήσει τους επόμενους μήνες, με τις Τράπεζες να καλούνται να περάσουν τον 'σκόπελο' των 'stress test', των NPLs και της πιθανότητας για νέες ΑΜΚ, ενώ το υπόλοιπο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης καλείται να επιδείξει διεθνή ανταγωνιστικότητα και υγιή θεμελιώδη" εκτιμά ο κ. Στεριώτης (Nuntius Sec.).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των πωλητών, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τις μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Hang Seng (-2,14%).

Μικτά τα πρόσημα για τους Ευρωπαϊκούς δείκτες που προσπαθούν να ανακάμψουν από τα πρωινά χαμηλά, ενώ με οριακά κέρδη κινούνται οι δείκτες στην Wall Street.

Υποχωρούν χαμηλότερα, Πετρέλαιο, Χρυσός και Ευρώ.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, το ΑΕΠ της Αυστραλίας αναπτύχθηκε κατά 0,6% το γ΄ τρίμηνο, από το αμέσως προηγούμενο και κατά 2,8% σε ετήσια βάση, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 0,7% και 3% αντίστοιχα.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, η Γερμανική βιομηχανία κατέγραψε 0,5% άνοδο στις παραγγελίες, μετά την αναθεωρημένη άνοδο κατά 1,2% τον Σεπτέμβριο των "made in Germany" συμβολαίων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Η ανάγνωση των στοιχείων δεν επιβεβαίωσε την έρευνα για λογαριασμό του Reuters που προέβλεπε απώλειες κατά 0,3%.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις δημιούργησαν 190.000 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, αρκετά λιγότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 185.000 θέσεις εργασίας, από 235.000 τον Οκτώβριο.

"Οι φορολογικές περικοπές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων θα αυξήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, ενώ μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική πράξη αξιολόγησης", δήλωσε ο επικεφαλής της S&P για το Κρατικό χρέος, Moritz Kraemer, που εκτιμά ότι οι περικοπές είναι πιο πιθανό να ενισχύσουν τον πληθωρισμό παρά να τονώσουν την ανάπτυξη.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια με πιο ταχύ ρυθμό από ότι αναμένεται, αντλώντας κεφάλαια από τις Αναδυόμενες Αγορές και αφήνοντας Χώρες, όπως την Τουρκία εκτεθειμένες.
Η S&P είναι ο μόνος Οίκος αξιολόγησης που δεν αξιολογεί τις ΗΠΑ με "ΑΑΑ".

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 4,29 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου τα "φέσια" του Δημοσίου προς τους Ιδιώτες, από 4,48 δισ. τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση κατά 200 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό των 2,925 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Από τα 3μηνα έντοκα αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο μειωμένο στο 1,75%, από 1,80% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Από την έκδοση των 6μηνων εντόκων αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ, με επιτόκιο μειωμένο στο 1,95%, έναντι του 2,30% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Η Moody's έθεσε σήμερα οριστική αξιολόγηση "B3" στη δεύτερη σειρά καλυμμένων με ενυπόθηκα δάνεια ομολόγων που αναμένεται να εκδώσει η Alpha Bank. Τα ομόλογα αναμένεται να καλυφθούν από ενυπόθηκα δάνεια στην Ελλάδα. Η έκδοση αναμένεται στο 1 δισ. ευρώ.

Νέα, χαμηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Intralot, στο 1,1 ευρώ, από 1,4 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" για τον τίτλο. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μείωση στην τιμή - στόχο σχετίζεται με την απόφαση της εταιρείας να μη διαθέσει μερίδιο της συμμετοχής της στην Gamenet SpA, η οποία ξεκίνησε διαπραγμάτευση στο Ιταλικό Χρηματιστήριο σήμερα.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 13,3 από 8,6 ευρώ δίνει η Axia σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy", επισημαίνοντας ότι μετά την εταιρική αναδιάρθρωση και την ενοποίηση όλων των θυγατρικών, έχει καταστεί κορυφαίος βιομηχανικός όμιλος στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες Επιχειρήσεις στο Χ.Α.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 724,71 (-0,78%) και 736,69 μονάδων (+0,86%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 727,19 (-0,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 727,53 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,40%.

Ο τζίρος ενισχύθηκε στα 48,3 εκατ., από τα οποία τα 3,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ απασχόλησε το 23,6% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι ΟΠΑΠ και Folli Follie Group δεν ήλθαν σε επαφή με το "κόκκινο". Αντίθετα, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι Grivalia, Jumbo, Fourlis.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν Grivalia και Lamda Development και στο χαμηλό ημέρας οι Τρ. Αττικής, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Fourlis.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Sato (-9,68%), η οποία με ελάχιστες συναλλαγές οδεύει προς τα χαμηλά τρέχοντος έτους, ενώ τρίτη συνεχόμενη πτωτική συμπλήρωσε και η Φουντλίνκ (-10,95%).

Δείχνει να επανακάμπτει προς τα υψηλά τρέχοντος έτους και υψηλά 15ετιας ο Ικτίνος (+3,21%), επέστρεψαν οι αγοραστές στην Ελτράκ (+6,87%) και με "ανοιχτές" εντολές αγορών και αυξημένες συναλλαγές το σημερινό +3,04% για τα Πλ. Κρήτης.

Δείχνουν να επιστρέφουν σε πλαγιολισθητικό κανάλι MIG (-3,33%) και Intralot (-4,67%), με πωλητή η Inform Λύκος (-4,48%), ενώ ο Κέκροπας (-2,42%) συμπλήρωσε έξι πτωτικές συνεδριάσεις και μία ανοδική, στις τελευταίες επτά.]

Κακή η τελική εικόνα με 40 ανοδικές μετοχές, έναντι 63 πτωτικών, ενώ για 11 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 5%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να κατηφορίζουν προς χαμηλότερα επίπεδα τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (88.742 συμβόλαια).

Στα 6.378 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.612 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.740, 1.441 για τον Δεκέμβριο και 299 για τον Ιανουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.892,25) κινήθηκε μεταξύ 1.875,5 και 1.910,75 μονάδων και έκλεισε με υποτίμηση 0,3%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (14.584), Εθνική (52.695), MIG (3.459), Alpha Bank (8.538), Πειραιώς (3.584), ΔΕΗ (905), Μυτιληναίο (1.104), ΟΤΕ (498), Viohalco (371), ΑΔΜΗΕ (231), Ελ. Πετρέλαια (120), Cenergy (144), ΟΠΑΠ (191), ΟΛΠ (395), Τρ. Αττικής (500), Ελλάκτωρα (251), Intralot (557), Jumbo (131).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 51.311, Eurobank 67.449, Εθνική 212.263, Alpha Bank 33.051 και Πειραιώς 16.653.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                 Name of Issuer                      NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,35%
2017-10-16
Marshall Wace LLP
NATIONAL BANK OF GREECE SA
0,80%
2017-12-01
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,62%
2017-09-25
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,71%
2017-11-29
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,61%
 
2017-12-04
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
0,53%
 
2017-11-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 5.727.255 τεμ., (από 5.727.255 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 105.556.006 τεμ. (105.240.255), Πειραιώς 8.664.931 τεμ. (8.729.931), ΔΕΗ 2.439.412 τεμ. (2.439.412) και Eurobank 18.736.370 τεμ. (17.971.370).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v