Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση με «βαρίδια» στο Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη που «φλερτάρει» με τις 810 μονάδες, με χαμηλό τζίρο. Πιέσεις στο τραπεζικό ταμπλό, «ουρά» πωλήσεων στη Folli και πτώση άνω του 8% για τη ΔΕΗ. Κέρδη για Coca Cola, Motor Oil.

Συνεδρίαση με «βαρίδια» στο Χρηματιστήριο

Με οριακά θετικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ουρά... πωλήσεων στη μετοχή του FF Group και διόρθωση του ΓΔ προς τις 810 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, επικεντρωμένος στον τίτλο του Folli Follie και μοιρασμένος μεταξύ τραπεζικών και blue chips.

Με τη μετοχή της εισηγμένης στο μείον 7% και τα 7,72 ευρώ, με τον τίτλο της ΔΕΗ έως 8,6% χαμηλότερα στα 2,08 ευρώ, το πρόσημο είναι αρνητικό από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Με καθοδικό χάσμα και περιορισμένης έκτασης πωλήσεις στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 2.130 μονάδες. Κάτω από τις 985 μονάδες ο ΔΤΡ, που ήταν και ο πρώτος από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση με προσπάθεια αναστροφής και «γύρισμα» προς τις 995 μονάδες.

Σε συγκριτικά καλύτερη θέση ο τραπεζικός κλάδος, σε μηνιαίο, από πολλά blue chips είναι αυτός που συνέβαλε την τελευταία εβδομάδα στην απορρόφηση των αναταράξεων στην κατηγορία των τραπεζικών και με την υπεραπόδοσή του σταθεροποίησε την αγορά στην περιοχή των 820 μονάδων.

Ζητούμενο πρώτο βήμα για τους long, προκειμένου να είναι ενεργό το θετικό σενάριο, η προσέγγιση (τουλάχιστον) των 826 μονάδων, με τον ΓΔ να κυμαίνεται σε μικρό εύρος μεταξύ 818,34 έως 821,47 μονάδων.

Η αξία συναλλαγών, εάν αφαιρούνταν του FF Group, στα περίπου 1,9 εκατ. ευρώ (στις 11:05) από τους χαμηλότερους των τελευταίων συνεδριάσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Περιορισμένη, ελεγχόμενη προσφορά στα blue chips που μέχρι πριν από λίγο απορροφώνταν χωρίς μεγάλη πίεση.

Σταδιακά βελτιώθηκε, εν μέρει, η αρχικά συνολικότερη αρνητική εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση καθώς μετά τις 11:10 με θετικό πρόσημο ήταν Motor Oil, Lamda Development, EXAE, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, Sarantis και χωρίς πράξη αρχής η Coca Cola.

Με μόλις 27 μετοχές η μετοχή του ΟΛΠ υποχωρεί 2,07% στα 16,12 ευρώ, με μόλις 130 η Grivalia στα 9,03 ευρώ.

Σε αντίθεση με τη μεγάλη κατηγορία, στη μεσαία ο δείκτης διαμορφώνεται με θετικό πρόσημο, στις 1.255 μονάδες, ενώ από τις 20 μετοχές στο συν είναι οι μετοχές των Attica Bank, ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΥΓΕΙΑ, ΚΛΜ, Intralot, Ιντρακάτ, ενώ σταθερές είναι ΟΛΘ και Fourlis στα 26,20 και 5,97 ευρώ αντίστοιχα.
Στο 1/2 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μόνο 25 μετοχές με θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v