Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 780 το Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με τα περισσότερα blue chips να καταγράφουν κέρδη. Ανοδος για τραπεζικό δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες, ξεχωρίζει η Πειραιώς. Ανοδική διόρθωση για Coca Cola, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Πάνω από τις 780 το Χρηματιστήριο

Ευτυχώς για τους long, που κάτι η Wall Street, κάτι η ενεργοποίηση των ψυχραιμότερων και η εικόνα από την αρχή της συνεδρίασης είναι αρκετά πιο ενθαρρυντική απ' ό,τι περιμέναμε.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές φάνηκε η διάθεση των παικτών να κινηθούν αμυντικά, να σταθεροποιήσουν την αγορά και με συντονισμένες κινήσεις σταδιακά να προχωρήσουν στην επιβεβαίωση της σημαντικής περιοχής των 782 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Εάν η εν λόγω τιμή, μετά το χθεσινό... άδειασμα (από τις 14:30 και μετά ) λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς, τότε βραχυπρόθεσμα η τάση μπορεί να βελτιωθεί, σήμερα-αύριο. Βήμα βήμα, και από Δευτέρα βλέπουμε...

Προσώρας, οι 782 επιβεβαιώνονται ως σημείο αναφοράς για τον ΓΔ, με τον τραπεζικό κλάδο να βγάζει αντίδραση, αλλά η ενθαρρυντική ένδειξη έρχεται από συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE25. Αν μη τι άλλο, διακρίνεται διάθεση από μετόχους, παίκτες και επαγγελματίες της αγοράς να αμυνθούν συγκεκριμένες εισηγμένες, που κακώς βρέθηκαν χθες στη δίνη της εικοτολογίας.

Οριακά στην περιοχή των 900 μονάδων ο ΔΤΡ, με τις 920 μον. ζητούμενο στόχο για τους long (για να δούμε εάν επιτευχθεί μέχρι αύριο), στις 2.065 ο FTSE25.

Στα συν της μέχρι τώρα εικόνας της αγοράς, η γενικότερη διάθεση, κινητικότητα των αγοραστών στην πλειονότητα των blue chips, η δράση traders οι οποίοι έχοντας τοποθετηθεί στα χθεσινά χαμηλά βλέπουν εφικτή την επίτευξη μιας καλής απόδοσης (στο όριο του Τ+2), η προσεκτική διαχείριση από την πλευρά των πωλητών αλλά και η συνολικότερα βελτιωμένη (σε σχέση με το δεύτερο ήμισυ της χθεσινής συνεδρίασης) στη μεσαία και τη χαμηλότερη κατηγορία. Στο 2/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 44 μετοχές σε θετικό πρόσημο.

Ο τζίρος σε λίγο υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι στην αρχή της Τετάρτης αλλά χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Το 30% πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, περισσότερες συναλλαγές στην Εθνική (που υποχωρεί στο 0,281 ευρώ), μεγαλύτερος τζίρος σε ΕΤΕ αλλά και Alpha Bank - Πειραιώς (στα 1,969 και 2,90 ευρώ αντίστοιχα).

Στα ενθαρρυντικά της πρώτης ώρας, η με αυξημένο τζίρο προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης για Coca Cola, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Με τις 2 βαρύτερες μετοχές στο 1,12% και 0,68% και με τον ΟΠΑΠ στο 0,15%, οι long έχουν μία σχετική ασφάλεια στις κινήσεις τους.

Στα 6,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος, στις 11:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v