Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρό προβάδισμα για πωλητές στο ΧΑ

Προς τις 640 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις πιέσεις σε Coca Cola και ΟΤΕ να διαμορφώνουν την τάση. Απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές. Ηπια η εικόνα στις διεθνείς αγορές. Τζίρος και «πακέτα» στο Υγεία.

Μικρό προβάδισμα για πωλητές στο ΧΑ

Με θετικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αρνητικό τα futures στη Wall Street.

Αλμα 2% για το αργό, με το βλέμμα στις περικοπές του Ριάντ, αλλά στην Ευρώπη η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις στο μέτωπο Ρώμης-Βρυξελλών. Ηπια η εικόνα στο Μιλάνο, με μικρές απώλειες για τον ΜΙΒ στις 19.235 μονάδες και μικρή αύξηση του 10ετούς στο 3,407%. Σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, οι DAX και CAC ενισχύονται στις 11.562 (0,32%) και 5.135 (0,50%) αντίστοιχα.

Με τις διεθνείς αγορές σε αυτό το κλίμα, η προσοχή των traders στο ΧΑ θα εστιασθεί σε κινήσεις προεξόφλησης, λόγω MSCI, σε εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις/εξελίξεις, σε νεότερα από τις συντάξεις (κρίσιμο το EwG της Πέμπτης) και σε επιμέρους... στοιχήματα που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Με το... καλημέρα, πωλήσεις στις δύο βαρύτερες μετοχές του χρηματιστηρίου, πιεστικότερες για τον ΟΤΕ, ηπιότερες για Coca Cola αλλά και σε τραπεζικούς τίτλους. Εύλογα αναγνωριστικές οι πρώτες κινήσεις πωλητών-αγοραστών, με μεικτές τάσεις για τους κύριους δείκτες, με ενδιαφέρον στοιχείο την αυξημένη συναλλακτικότητα και τον υψηλό τζίρο, που παραπέμπει σε μεγέθη μεγαλύτερα από αυτά των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος αφορά σε... υπόλοιπα του ΥΓΕΙΑ, που περνούν από την αρχή της συνεδρίασης μέσω του χρηματιστηριακού ταμπλό. Εάν αφαιρεθεί ο τζίρος αρχής στη συγκεκριμένη μετοχή, η καθαρή αξία συναλλαγών διαμορφώνεται σε κατά τι περισσότερη από αυτήν της Παρασκευής. Οι συναλλαγές στη μετοχή του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιούνται στην καθορισμένη τιμή του 0,95 ευρώ.

Πέραν αυτού του τίτλου, συναλλαγές και τζίρος συγκριτικά ικανοποιητικός πραγματοποιούνται σε μετοχές του ΟΤΕ, της Motor Oil, των τεσσάρων τραπεζικών και των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΕΛΠΕ, Jumbo, ΙΑΣΩ, Grivalia, Aegean κ.α.

Από τις 643 και λίγο χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, με τον Δείκτη Τραπεζών από τις 522 και από τις 1.700 ο FTSE25.

Με βάση την εικόνα της αγοράς, σε αυτό το πρώτο διάστημα φαίνεται πως οι πωλητές επιχειρούν να πιέσουν λίγο χαμηλότερα τις τιμές, οι αγοραστές ενεργοποιούνται ενδεχομένως προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο (χαμηλότερο), με την τάση βραχυπρόθεσμα να διαμορφώνεται από ΟΤΕ και Coca Cola και δευτερευόντως από άλλα δεικτοβαρή χαρτιά.

Από τα 10,43 προς τα 10,24 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ με απώλειες έως 1,45%, από τα 27,42 προς τα 27,28 με απώλειες έως 0,65% της Coca Cola, επηρεάζοντας ανάλογα τους δείκτες.

Μεικτές τάσεις για ΔΕΗ, Viohalco, Grivalia, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΑΝ, όπου υπερισχύουν οι αγοραστές σε αντίθεση με Μυτιληναίο, Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, όπου ένα μικρό προβάδισμα έχουν οι πωλητές.

Στις 23/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με άνοδο για ΙΚΤΙΝΟ, ΥΓΕΙΑ, Ιντρακόμ, ΕΚΤΕΡ, ΙΑΣΩ, MIG κ.α.

Στις 11:05, σε σύνολο τζίρου 9,8 εκατ., τα 8,3 εκατ. αφορούσαν σε συναλλαγές που περνούσαν για τη μετοχή του ΥΓΕΙΑ στο 0,95 ευρώ.

Με τη μορφή 4 πακέτων, αρχικά, ενώ σειρά έχουν και άλλα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v