Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 640 μονάδες διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, με τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων να δίνει τάση με άνοδο άνω του 5%. Βοήθειες από ΔΕΗ, μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, πιέζεται χαμηλότερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Κρατά τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια σε διόρθωση, στο ΧΑ οι long εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Εως 0,85% προς τις 11.428 μονάδες διόρθωνε ο DAX, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P 500 παρέπεμπαν σε πτωτικό ξεκίνημα κατά 0,65% από τις 2.792 μονάδες.

Στο ΧΑ καλύτερο το κλίμα, καθώς κάτι τα αποτελέσματα των εισηγμένων σε συνδυασμό με το rotation σε μετοχές του δείκτη κάτι εξελίξεις σε επί μέρους επιχειρηματικά μέτωπα δίνουν συνέχεια για τον Γενικό Δείκτη σε τιμές πάνω από τις 640 μονάδες, για τον Δείκτη Τραπεζών ανοδικό "μαξιλάρι" 0,75% και σε FTSE25 και FTMid Cap περιθώριο αντίδρασης με εμφανή ενεργοποίηση όχι μόνο ισχυρών χεριών αλλά και εγχώριων σχημάτων.

Είναι η μόχλευση στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων από τις πρώτες κιόλας εντολές που δόθηκαν με την αρχή της συνεδρίασης για να ενισχυθούν στη συνέχεια διαμορφώνοντας εδώ και μιάμιση ώρα ανάλογη τάση για πολλές από τις μετοχές του δείκτη.

Είναι η μεταβίβαση του πακέτου του ΥΓΕΙΑ που προφανώς σχετίζεται με εξελίξεις όσον αφορά στην μεταβίβαση του στο CVC Capital. κάτι που σχεδόν αντανακλαστικά παρέσυρε και τη μετοχή της MIG.

Πράγματι σε μία αγορά τόσο "ρηχή" όσο η δική μας αρκεί μία ισχυρή αντίδραση από μία μετοχή του μεγέθους του ΟΤΕ, της Coca Cola ή των ΕΛΠΕ, της Motor Oil κ.α. για να δημιουργηθεί κλίμα και τάση. Ικανά να οδηγήσου, έστω και βραχυπρόθεσμα, για μία-δύο συνεδριάσεις το ΧΑ κόντρα στα ξένα χρηματιστήρια.

Αλλωστε από το χθεσινό προσυνεδριακό σχόλιο σημειώναμε πως στο διάστημα της αντίδρασης από τις 640 προς τις 650 και 655 μονάδες θα δίνονται ευκαιρίες ανοδικής διαφυγής σε καλές τιμές για όσους είχαν τοποθετηθεί από τα επίπεδα της Παρασκευής- Δευτέρας.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ δίνει τάση σήμερα (σχετική αναφορά μας νωρίτερα στον Εκηβόλο), η μεταβίβαση του πακέτου του ΥΓΕΙΑ κινητοποιεί δυνάμεις στη μεσαία κατηγορία ενώ επί μέρους νεότερα επαναφέρουν σε επιθετικά ανοδική κίνηση μετοχές όπως λ.χ. του Ικτίνου.

Στο εύρος των 517-533 και νωρίτερα στις 530 μονάδες ο ΔΤΡ, εβδομαδιαία απόδοση 8,12% και σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες και για τις 4 μετοχές στο διάστημα Παρασκευή- Πέμπτη. Προς ώρας ο τραπεζικός κλάδος έχει κάνει την κίνηση του, μένει στο κλείσιμο να επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις (αναλυτικά στο προσυνεδριακό σχόλιο του Γιώργου Α. Σαββάκη) και από Δευτέρα βλέπουμε, ανάλογα το πως θα διαμορφωθεί το κλίμα εκτός.

Στην περιοχή των 1.703 ο FTSE25, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ στο 5,44% (7,75 ευρώ), με βοήθειες από Coca Cola (1,15% στα 27,38), ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

Κινητικότητα στη μεσαία κατηγορία με επίκεντρο τις ΥΓΕΙΑ-MIG και Ικτίνο με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι κινήσεις των traders και σε ΟΛΘ, Cenergy, Ιντρακάτ κ.α.

Στα μόλις 10 εκατ. ο καθαρός τζίρος (εάν αφαιρεθούν τα 204,7 εκατ. ) που πέρασαν στη μετοχή του ΥΓΕΙΑ.

Στις 42/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη αντίδραση για τίτλους των Δρομέα, ΙΑΣΩ, ΕλβάλΧαλκόρ κ.α

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v