Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παίρνει «ανάσες» ο Γενικός Δείκτης

Προς τις 620 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο, με αγορές σε τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζει η Eurobank με άνοδο 8%, στήριξη και από Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Coca Cola. Ενισχύεται 10% η Intralot. Στο προσκήνιο και το rebalancing λόγω MSCI.

ΧΑ: Παίρνει «ανάσες» ο Γενικός Δείκτης

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από το ράλι της Wall Street. Σε Αργεντινή και G20 η προσοχή των αγορών, με τα futures του S&P 500 να παραπέμπουν σε οριακά χαμηλότερο «άνοιγμα» από τις 2.734 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον διεθνώς, οι traders στο ΧΑ έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν να διαφυλάξουν για ακόμη μία συνεδρίαση το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, να κινηθούν προσεκτικά στον τραπεζικό κλάδο και να ενεργήσουν σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές.

Το συν των ξένων αγορών διευκολύνει τους long, οι οποίοι από τις πρώτες κιόλας εντολές έδειξαν διατεθειμένοι να κινηθούν λίγο υψηλότερα. Ξεκινώντας από τις 604,97 σταδιακά προς τις 608,97 μονάδες, με περιορισμένες/μέτριες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο.

Το 37% στον τραπεζικό κλάδο, όπου εύλογα επικεντρώνεται και σήμερα η προσοχή των traders και με τους long να έχουν εξαρχής ένα προβάδισμα λόγω Moody's.

Εκ προοιμίου γνωστό πως η αρχή της συνεδρίασης θα χαρακτηριζόταν ακριβώς από αυτή την κόντρα MSCI vs Moody's, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις πρώτες κιόλας εντολές αγοράς που πέρασαν στο σύστημα. Από τις 425,46 μονάδες ο ΔΤΡ έως περίπου 10 μονάδες υψηλότερα, αρκετά πάνω από τις κρίσιμες 406 μονάδες. Περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank, όπως επίσης και μεγαλύτερη ανοδική διόρθωση, με την Alpha Bank να ακολουθεί. Η ουσία είναι πως η κίνηση της Eurobank ανοίγει δρόμους και για τους άλλους 3 συστημικούς ομίλους και σε συνδυασμό με τη θέση του οίκου Moody's, μπορεί να αποτελέσουν ένα... ανάχωμα στους αυριανούς πωλητές.

Σε θετικό έδαφος η πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, με αρκετά blue chips να υπεραποδίδουν. AEGEAN, Grivalia, Motor Oil, Coca Cola με ποσοστό μεγαλύτερο από το 1% του ΓΔ και το 1,13% του FTSE25, λίγο πριν τις 11:30.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θέμα της... ημέρας είναι η Intralot μόνο, που σήμερα κινείται σε αντίστροφη πορεία. Από το χθεσινό... ναδίρ, μετά και την πρωινή ανακοίνωση της εισηγμένης -που χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις φήμες, που έριξαν τη μετοχή-, προ ολίγου έβγαινε αντίδραση 11,11% στο 0,42 ευρώ, ωθώντας και την Ιντρακόμ 5,82% στο 0,582 ευρώ.

Από αυτή την κατηγορία μετοχών κινητικότητα καταγράφεται σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΥΓΕΙΑ, Πετρόπουλο, Ιντρακάτ.

Στις 31/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v