Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ακολουθεί την Ευρώπη με χαμηλό τζίρο

Σταθερά στο κόκκινο κινείται το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα των 640 μονάδων. Στο -3% η μετοχή της Πειραιώς. Απώλειες άνω του 2% για Εθνική, Alpha, Motor Oil, Μυτιληναίο. Κέρδη για τη Lamda. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Ακολουθεί την Ευρώπη με χαμηλό τζίρο

Τις απώλειες των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, στον απόηχο των αδύναμων μάκρο που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από το πρωί, δείχνει να ακολουθεί και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Όλα δείχνουν μία ακόμα συνεδρίαση, η οποία θα έλθει να επιβεβαιώσει όλους όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως «η έλλειψη σημαντικών εσωτερικών ειδήσεων διατηρεί σε αυξημένο βαθμό την εξάρτηση του Χ.Α. από τις Διεθνείς Αγορές».

Ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη μιάμιση ώρα συναλλαγών, η «μεγάλη εικόνα» στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό μόνο απογοήτευση μπορεί να δημιουργήσει για όσους έχουν την υπομονή να παρακολουθούν τα δρώμενα στο Χ.Α. «day by day».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α., μέχρι στιγμής, έχουν κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, οι short δείχνουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της τάσης, δεν υπάρχει μετοχή, από όλο το εύρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που να διασώζεται με θετικό πρόσημο (πλην της Lamda) και όλα τα παραπάνω με έναν ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, ο οποίος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 4,2 εκατ.

Μένοντας στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, να σημειωθεί ότι έχουν επιστρέψει οι πιέσεις στο τραπεζικό ταμπλό, εξού και το -2,70% του τραπεζικού δείκτη, ενώ από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής απώλειες κινούνται οι Alpha Bank (-3,29%), Εθνική (-2,13%), Πειραιώς (-3,04%), Αεροπορία Αιγαίου (-2,05%), ΔΕΗ (-2,23%), Motor Oil (-2,09%) και Μυτιληναίος (-2,13%), ενώ με απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα ακολουθούν οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Fourlis.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης δείχνει διαθέσεις υποχώρησης χαμηλότερα των 640 μονάδων, ενώ σε περίπτωση υποχώρησης χαμηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά των 635 μονάδων ανοίγει η «καταπακτή» για μια κίνηση προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της Quest είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €0,30 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,38 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης στα €14,00.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v