Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σάλπισε υποχώρηση για τράπεζες-blue chips

Σημαντικές απώλειες με το συνήθη χαμηλό τζίρο του τελευταίου διαστήματος στη σκιά της υποχώρησης σε διεθνές επίπεδο. Σε ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς, Motor Oil, Φουρλής. Μόνο ο ΑΔΜΗΕ με θετικό πρόσημο. Η τεχνική εικόνα.

ΧΑ: Σάλπισε υποχώρηση για τράπεζες-blue chips

Καθαρά πτωτική, η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και με τις πιέσεις να ανεβάζουν στροφές μόλις επιδεινώθηκε το κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, το Χ.Α. υπεραπέδιδε σε απώλειες των Ευρωπαϊκών Αγορών.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, ο, γνωστός, χαμηλός τζίρος και η πολύ κακή εικόνα στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού 25αρη, καθώς στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, δεν υπήρχε μετοχή που να "επιπλέει" με θετικό πρόσημο.

Τελικά, με θετική μεταβολή διασώθηκε ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ (+1,49% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) και αμετάβλητος ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή.

Εκεί που δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που ευελπιστούσαν σε ένα "year end rally", που θα μπορούσε να συνοδευτεί και από σχετική ενίσχυση των συναλλαγών, τώρα και ενώ απομένουν μόλις επτά συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής χρονιάς, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους να αντέξουν τα πρόσφατα χαμηλά και το Χ.Α. να μην επιστρέψει σε κλεισίματα χαμηλότερα των 600 μονάδων (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τάξεις των εν δυνάμει πωλητών, πύκνωσαν με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 634 μονάδων, επίπεδο που, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, έδινε και ημερήσιο σήμα εξόδου (!)

Σημαντικό ρόλο στην ανατροφοδότηση των πιέσεων, έπαιξε και η ξαφνική και μάλλον μη αναμενόμενη, επιστροφή των πωλητών στα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η απόδοση του 10ετους τίτλου να αυξάνεται κατά 10 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 4,30%(!)

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Η εβδομάδα που ξεκινάει είναι η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα, με την Επενδυτική Κοινότητα και ιδιαίτερα τους Διαχειριστές, να εναρμονίζονται με το κλίμα. Επομένως, τα ήδη χαμηλά επίπεδα συναλλαγών, είναι πιθανό να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, η διατήρηση κρίσιμων τεχνικών ορίων της ζώνης των 650 - 640 μονάδων διαμορφώνουν, κατά την τεχνική ανάλυση, την πιθανότητα επιδίωξης ενός ανοδικού ράλι, καθώς ο αριθμός των συνεδριάσεων μέχρι το τέλος του έτους είναι μόλις 8. Η πτωτική, ωστόσο, κίνηση της Wall Street την Παρασκευή, ίσως αποθαρρύνει την εκδήλωση πρωτοβουλιών αγοραστικού χαρακτήρα, με ανοικτά επομένως όλα τα ενδεχόμενα για το πρόσημο του Γ.Δ." ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Για την εβδομάδα που ξεκινά ενδέχεται να έχουμε ελαφρώς υψηλότερο τζίρο και μεταβλητότητα, λόγω της λήξης των Παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου. Ενδιάμεσες στηρίξεις εντοπίζονται στις 635 και 620 μονάδες, ενώ αντιστάσεις εμφανίζονται στις 650, 665 και 680 μονάδες. Τα στοιχεία της Markit PMI επισφραγίζουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης των Οικονομιών Ευρώπης και Αμερικής" ανέφερε στις δικές της εκτιμήσεις η Merit Sec.

"Στη σημερινή ατζέντα ΔΕΗ, Επίλεκτος, Trastor, Grivalia και Ιντερτέκ έχουν γενική συνέλευση. Αύριο ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και η FED θα αποφασίσει για το ύψος των επιτοκίων την Τετάρτη. Την Πέμπτη δημοσιεύει αποτελέσματα η ΔΕΗ και την Παρασκευή είναι η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE. Για σήμερα περιμένουμε συσσώρευση, με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον" τόνιζε η Beta Sec.

"Καθαρά πτωτική η συνεδρίαση της Παρασκευής, υπό το βάρος των πτωτικών Ξένων Αγορών. Η αξία των συναλλαγών στα 28 εκατ. και ελαφρύ 'μάζεμα' των αποτιμήσεων στις δημοπρασίες. Ο ΓΔ στις 645 και κινείται προς τις 634, αντίσταση οι 665 μονάδες. Ο FTSE25, με αντίσταση στις 1726 και στήριξη στις 1657. Ο ΔΤΡ στις 465 μονάδες, ο πιο αδύναμος από όλους. Αντίσταση οι 501 και στήριξη οι 455 μονάδες. Συμπερασματικά: Η εικόνα δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη εβδομάδα. Πλέον ο ΓΔ έχει περιοριστεί στο εύρος 634 με 645 μονάδες, με τις 649 ως δείκτη βραχυπρόθεσμης τάσης. Η συνέχεια δυστυχώς εξαρτάται από την διάθεση των Ξένων, των οποίων η τάση δείχνει περισσότερο πτωτική, παρά έτοιμη για ανοδικό κλείσιμο έτους" σημείωνε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη του αναμένου κινητικότητα που σημειώθηκε από πλευράς πωλητών, έστω και αν αυτό δεν είχε απήχηση στον τζίρο, μάλλον αιφνιδίασε τους περισσότερους των αναλυτών, που παρά της σημαντικές απώλειες της Παρασκευής στην Wall Street, προέκριναν σαν επικρατέστερο σενάριο για το Χ.Α. αυτό της συσσώρευσης με χαμηλούς όγκους και λόγω της επερχόμενης εορταστικής "ραστώνης".

Οι ίδιοι τόνιζαν ότι "στην εβδομάδα που ξεκίνησε συνεχίζουν να απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, με αποτέλεσμα η τάση να έρθει και από τις Αγορές του εξωτερικού, ενώ την Παρασκευή και πλην του triple witching Δεκεμβρίου, αναμένεται η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, με την πιο σημαντική να είναι η ένταξη του Ελλάκτωρα στον δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος θα πάρει τη θέση της ΕΥΔΑΠ".

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Alpha Bank (-4,68%), ενώ με το σημερινό κλείσιμο και την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 1,21 ευρώ, έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου.

Ημερήσιο σήμα εξόδου έδωσε και η μετοχή της Eurobank (-2,91%), με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 0,505 ευρώ, ενώ στο χαμηλό ημέρας ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση Alpha Βank και Πειραιώς (-3,08%).

Η ειρωνεία είναι ότι ο Τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 466 μονάδες (+0,18%), όμως κάπου εκεί οι εν δυνάμει πωλητές ανέπτυξαν περισσότερες πρωτοβουλίες και ο εν λόγω δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 448 μονάδες (-3,69%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 449,09 (-3,45%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 449,01 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 3,47%.

Το σημερινό κλείσιμο του εν λόγω δείκτη χαμηλότερα των 457 μονάδων, αφήνει όλα τα τεχνικά περιθώρια ανοιχτά για περαιτέρω υποχώρηση προς τις 446, 432 και 423 μονάδες. Προσοχή, πιθανό "γλίστρημα" του ΔΤΡ χαμηλότερα των 409 μονάδων, αν σε αυτή την κίνηση συνηγορήσουν και οι Διεθνείς Αγορές, θα απαιτήσει "κινήσεις μπαλέτου" και επιθετικές μειώσεις θέσεων, ακόμα και για τους τυχόν εναπομείναντες αισιόδοξους, καθώς θα ξαναμπούν στην "εξίσωση" τα σενάρια για κίνηση προς τις 358 μονάδες (!)

Ερχόμενοι στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού FTSE25, όπου η τελική εικόνα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εντυπωσιακά καλύτερη, δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση συμπλήρωσε η ΔΕΗ (-5,42%), που σήμερα, κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και στο χαμηλό ημέρας (!) Ο τίτλος προσεγγίζει το ημερήσιο "stop long" (1,332 ευρώ), ενώ σημαντικά ισχυροποιημένη δείχνει η πρώτη αντίσταση στα 1,488 ευρώ.

Μπορεί η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,45%) να ανέκαμψε εντυπωσιακά από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 4,21 ευρώ (-4,32%), όμως δεν απέφυγε το αρνητικό κλείσιμο, αλλά και την έβδομη αρνητική συνεδρίαση, στις τελευταίες οκτώ. Στα 4,11 ευρώ το ημερήσιο "stop long", στα 4,73 ευρώ η πρώτη σημαντική αντίσταση.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με εμφανή αύξηση των συναλλαγών, για την Autohellas (+1,77%), τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση για την FG Europe (+9,94%) και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για την Creta Farms (+9,64%) που μπορεί να "σπρώχνεται" πριν την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών, βγήκε "bid" στην Εβροφάρμα (+15,79%), ενώ σχετική επιστροφή των αγοραστών σημειώθηκε σε Figoglass (+7,27%) που ίσως χρειάζεται προσοχή αν υπερκεράσει τα 0,12 ευρώ και Ιασώ (+4,13%).

Στην περίπτωση του τελευταίου, ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώθηκε για στις 789885 μετοχές του ΙΑΣΩ που εκποιήθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Οι μετοχές πουλήθηκαν μεταξύ 1,0650 και 1,0750 ευρώ, με μικρό discount σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1,09 ευρώ).

Τεχνικά και όσον αφορά ρους βασικούς δείκτες, η εικόνα δείχνει να επιβαρύνεται ραγδαία.

Για την περίπτωση του Γενικού Δείκτη και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, το σημερινό κλείσιμο έδωσε σήμα εξόδου, με τις αμέσως επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 622, 601, 594 και 581 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-2,09%), το ημερήσιο "stop long" ενεργοποιείται με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 1660 μονάδων και τις αμέσως επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 1615, 1590 και 1548 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η εβδομάδα εμπεριέχει και την τελευταία λήξη συμβολαίων, για το 2018, στην Αγορά Παραγώγων, με τον Τραπεζικό να συνεχίζει να είναι υποτονικός. Χρειάζεται μία κατοχύρωση του 480 αν θέλει να πάρει συνέχιση της ανοδικής τάσης και να βοηθήσει συνολικά και την υπόλοιπη Αγορά" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Η χρονιά δείχνει να τελειώνει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και χωρίς ιδιαίτερα γεγονότα να έχουν συμβεί στην διάρκειά της. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για μία Οικονομία που τόσο διψάει για θετικά νέα, για να ανεβάσει στροφές και ψυχολογία.

Η Αγορά παραμένει μεσοπρόθεσμα πτωτική, παρόλα αυτά δείχνει ότι έχει ξεκινήσει περισσότερο χρονική και λιγότερο σε τιμές κίνηση. Το 2019 μπορεί να είναι μία χρονιά που, λόγω του ότι είναι και εκλογικό έτος, μπορεί να κρύβει περισσότερο θετικές εκπλήξεις, μιας και η Αγορά μπορεί να αρχίσει να προεξοφλεί μία αλλαγή πολιτικής, περισσότερο φιλοεπενδυτικής, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η Οικονομία.

"Αν δεν προκύψει καμία σοβαρή αρνητική έκπληξη από τις Ξένες Αγορές και λόγω του ότι η Ελλάδα δείχνει ότι πλέον μπαίνει σε ανάπτυξη, το αισιόδοξο σενάριο για το 2019 μπορεί να πάρει σάρκα και οστά" εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Αξιοσημείωτες οι απώλειες στην Ευρώπη, υποχωρούν και οι δείκτες στην Wall Street.

Χαμηλότερα το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ.

"Παρόλο που οι αγορές ομολόγων σταματούν στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παραμένει μεγάλος Αγοραστής στις Αγορές ομολόγων. Όπως διευκρίνισε η ΕΚΤ, θα πραγματοποιήσει αγορές αντικατάστασης για Κρατικά και Εταιρικά ομόλογα που λήγουν. Συνολικά, μόνο το επόμενο έτος, η ΕΚΤ θα επενδύσει 210 δισ. ευρώ σε επανεπενδύσεις", εκτιμά η Bank Unicredit. Από αυτά, 173 δισ. ευρώ θα είναι Κρατικά ομόλογα.

Συνολικά, η ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα αξίας 2,6 τρισ. ευρώ από το 2015, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2 τρισ. ευρώ σε Κρατικά ομόλογα, ή από Κρατικούς Υπερεθνικούς Οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

"Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα αυξηθεί ελαφρά το 2019 και θα φθάσει το 3,2% του ΑΕΠ, λόγω του μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης των 'κίτρινων γιλέκων", ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Les Echos".

"Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε και οι Αναπληρωτές Πρωθυπουργοί Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι κατέληξαν σε συμφωνία για μια πρόταση προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να συζητά με την Ιταλική Κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους", δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει αν οι μικρές αλλαγές που αποφάσισε πρόσφατα η Ρώμη αρκούν για να αποτραπεί η έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Ιταλίας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 1,9%, σημειώνοντας πτώση από το 2,2% του Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση θα έφτανε στο 2%.

Πτώση 12,4 μονάδων σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στις 10,9, σύμφωνα με τη Fed Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στις 21 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα της "Econoday".

Η εμπιστοσύνη των Κατασκευαστών στις ΗΠΑ βούτηξε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders).

Ο δείκτης της NAHB υποχώρησε στις 56 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί στις 61 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, υποχωρώντας μέχρι τις 631,15 μονάδες (-2,18%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 631,53 (-2,12%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 632,04 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,05%.

Ο τζίρος στα 31,2 εκατ., από τα οποία τα 6,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΓΡΙΒ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΓΡΙΒ απέσπασαν το 43,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ, ΓΡΙΒ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο ΑΔΜΗΕ και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Viohalco, Motor Oil, Jumbo, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος.

Κακή η τελική εικόνα με 20 ανοδικές μετοχές, έναντι 82 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, όπου η ένταση στις μετακυλίσεις θέσεων αύξησε τις συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (74.644 συμβόλαια).

Στα 4.560 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.858 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.575, 1.050 για τον Δεκέμβριο, 501 για τον Ιανουάριο και 24 για τον Φεβρουάριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.664,75) κινήθηκε μεταξύ 1.662 και 1.695 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (6.413 Jumbo), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.391), Alpha Bank (4.177), Πειραιώς (5.623), ΔΕΗ (4.305), Εθνική (21.879), Μυτιληναίο (1.323), ΟΤΕ (554), Ελλάκτωρα (1.870), ΟΠΑΠ (381), MIG (19.744), ΑΔΜΗΕ (1.441), Τέρνα Ενεργειακή (628), Cenergy (663), Ιντρακόμ (357), ΓΕΚ (263), Ελ. Πετρέλαια (315), Lamda Development (369), ΕΧΑΕ (138), Viohalco (1.533), ΕΥΔΑΠ (338), Jumbo (193).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 37.248, Eurobank 51.484, Alpha Bank 20.612, Εθνική 164.271, Πειραιώς 15.990.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

           Position Holder                            Name of Issuer                      NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,33%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,64%

2018-11-30

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,51%

2018-10-05

Oceanwood Capital Management LTD

 

ALPHA BANK SA

 

0,50%

 

2018-12-10

 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 29.064.784 τεμ., (από 29.064.784 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.145.337 τεμ. (22.495.337), ΔΕΗ 6.482.323 τεμ. (6.482.323), Eurobank 24.388.858 τεμ. (24.388.858), Εθνική 7.328.051 τεμ. (7.328.051), ΟΠΑΠ 1.107.199 τεμ. (1.107.199), Folli Follie Group 1.363.949 τεμ. (1.363.949).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v