Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδικά στις 610 μονάδες

Κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να κινείται σε εορταστικά επίπεδα. Στο +3,4% η μετοχή της Motor Oil. Aνοδο καταγράφουν Πειραιώς, Εθνική, Τιτάν, ΟΤΕ, Lamda Development. Απώλειες για Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco.

ΧΑ: Ανοδικά στις 610 μονάδες

Συντηρείται η ανοδική αντίδραση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με... βοήθειες και από τη Νέα Υόρκη. Τα futures στη Wall Street «δείχνουν» αντίδραση, με ενδεικτικό το συν 1,49% του S&P 500 στις 2.484 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι πριν από λίγο ο DAX, με 1,79% στις 10.606 μονάδες.

Σε αυτό το βραχυπρόθεσμο περιβάλλον, στο ΧΑ, οι long ακολουθούν τις κινήσεις των traders στις ευρω-αγορές, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να «δοκιμάζει» έως λίγο πάνω από τις 610 μονάδες. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα αναφέραμε στα προηγούμενα σχόλιά μας, πρώτος στόχος -μετά την επιβεβαίωση των 600- είναι η περιοχή των 620 μονάδων.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, κοντά περισσότερο στα μεγέθη της Τετάρτης παρά αυτά της χθεσινής συνεδρίασης. Ωστόσο σε αυτή τη χαμηλού κόστους προσπάθεια αντίδρασης οι long έχουν μάλλον ευκολότερο έργο, καθώς οι short έχουν μειώσει τις θέσεις τους.

Στο σχετικό διάγραμμα του ΓΔ αποτυπώνεται το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα, παρά τα χαμηλά των ξένων αγορών, για το ΧΑ επιχειρείται να τηρηθεί στάση αναμονής, «δοκιμάζοντας» οριακά τις 600 μονάδες. Οι 614 έχουν επιχειρηθεί να διασπασθούν ανοδικά χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, ενώ μία ενδεχόμενη κατοχύρωση θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά προς τις 620 (με επόμενες αντιστάσεις-στόχους προς τις 638 και 650 μονάδες).

Ο τραπεζικός κλάδος έχει δώσει σήμα long (σε ημερήσιο), με το stop για τις long θέσεις στις 398 μονάδες. Ενδεχόμενη υπέρβαση των 445 ενισχύει το ενδεχόμενο συνέχισης προς την περιοχή των 500 μονάδων.

Ενθαρρυντική ένδειξη το ότι Τετάρτη-Πέμπτη οι μετοχές του δείκτη, εκ περιτροπής, αντιδρούν ανοδικά μετά την τελευταία πτωτική κίνησή τους. Συμπτωματικά το τέλος του 2018 «βρήκε» τον ΓΔ στις 613 και έκτοτε δεν έχει επιτευχθεί να «γυρίσει» με θετικό πρόσημο. Για να δούμε σήμερα, εάν θα... γραφτούν τιμές έστω και οριακά υψηλότερα των 613 μονάδων, σε κλείσιμο.

Στα 10 εκατ. ο τζίρος (στις 14:15), με το 32% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, με συγκριτικά ικανοποιητική κίνηση για τίτλους των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, Μυτιληναίου, Motor Oil, Grivalia, ΟΠΑΠ, Viohalco, Jumbo, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΥΓΕΙΑ κ.α.

Στην περιοχή των 425 μονάδων ο ΔΤΡ, με περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank, ακολουθεί η Alpha Bank. Σε θετικό πρόσημο οι Alpha Bank στο 1,093 ευρώ, Εθνική στο 1,065 ευρώ και στο 0,755 ευρώ η Πειραιώς.

Με αγοραστές σε συγκεκριμένα δεικτοβαρή χαρτιά του δείκτη, με τον ΟΤΕ στα 10,14 ευρώ (με άνοδο 5,52% σε εβδομαδιαία και αποτίμηση μία...ανάσα από τα 5 δισ.), με τη Motor Oil στα 21,05 , με την Jumbo στα 12,40, τον Μυτιληναίο στα 7,44, τον ΤΙΤΑΝα στα 19,92 ευρώ.

Στις 42/34 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη άνοδο (πέραν των μετοχών του FTSE25) για τους τίτλους των Αλουμύλ, FG Europe, Centric, Σελόντα, Quest, Πλαίσιο κ.α.

Tο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v