Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Σε εξέλιξη η αναμέτρηση του Γενικού Δείκτη με τις 670 μονάδες, με τους επενδυτές να «κλειδώνουν» βραχυπρόθεσμες θέσεις στις τράπεζες. Συνεχίζει ανοδικά ο κλάδος, υποχωρεί η Eurobank. Υπεραποδίδει και η Coca Cola. Πιέσεις για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo.

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένης έκτασης απώλειες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, ξεκίνημα από 0,31% χαμηλότερα «δείχνουν» τα futures στη Wall Street.

Και στο ΧΑ, οι traders κινούνται λίγο-πολύ ως αναμενόταν. Και μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων, και διακράτηση-συντήρηση άλλων, και... φροντίδα προκειμένου να διαφυλαχθούν τα κεκτημένα των τελευταίων συνεδριάσεων, 2-3 εβδομάδων.

Από επίπεδα λίγο πάνω από τις 466 μονάδες ενεργοποιήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο εντολές από την πλευρά των πωλητών, προφανώς στο πλαίσιο ενός απόλυτα φυσιολογικού «κλειδώματος» υπεραξιών, που για τον κλάδο έφταναν και το 20% (σε μέτρηση κλαδικού δείκτη).

Με τη... μερίδα του λέοντος να πραγματοποιείται στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, είναι προφανές πως «γρήγορο χρήμα» που πόνταρε στις εξελίξεις μειώνει τη συμμετοχή του, χωρίς ωστόσο να θέτει σε αμφισβήτηση τις πρώτες/κοντινότερες στηρίξεις για τον Δείκτη Τραπεζών. Αλλωστε σε Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, αγοραστές ξαναβγήκαν από τα χαμηλά ημέρας, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί και στη Eurobank, που προσώρας (στις 14:30) είναι με αρνητικό πρόσημο.

Η μη άμεση συνέχιση των τραπεζικών είχε ως συνέπεια να βγουν πωλήσεις σε αρκετά blue chips αλλά και να ενεργοποιηθούν αγορές στη «βαριά» Coca Cola, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διαφορά.

Εως 2,05% υψηλότερα η μετοχή, στα 29,83 ευρώ, με αρκετές συναλλαγές, την ώρα που ο ΟΤΕ υποχωρούσε οριακά στα 10,67 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 8,925 ευρώ, Motor Oil, Jumbo και Μυτιληναίος. Με αγοραστές σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ με εναλλαγή θέσεων που συντηρούσε τον FTSE25 στην περιοχή των 1.760 μονάδων, τον Γενικό Δείκτη στις 668 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος μάλλον στα χθεσινά επίπεδα, πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, με το 66% να παραμένει επικεντρωμένο στις τράπεζες. Και σήμερα μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της Εθνικής, με την Αlpha Βank να ακολουθεί.

Μεικτές τάσεις για τις μη τραπεζικές του δείκτη, υπερισχύουν οι πωλητές έναντι των αγοραστών στο σύνολο της αγοράς.

Στις 37/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με Revoil, Minoan και Σελόντα να ξεχωρίζουν. Από τις τρεις ενδιαφέρον έχει η με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο σχεδόν 200 χιλιάδων ευρώ αντίδραση με 5% της Revoil. Στο 0,63 ευρώ η μετοχή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v