Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Στις 675 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπεραποδίδουν Εθνική, Πειραιώς. Κέρδη και για ΔΕΗ, ΟΤΕ, κίνηση χαμηλότερα για ΟΠΑΠ. Ξεκαθαρίζει η βραχυπρόθεσμη τάση.

Συνεχίζει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Σε εμπόριο και Fed στραμμένη η προσοχή των αγορών. Μεικτές τάσεις με οριακό πρόσημο στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενδεικτικό της στάσης αναμονής των traders, μετά και τη χθεσινή νέα ενίσχυση δεικτών, μετοχών.

Σε αυτόν τον ρυθμό και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα τοπικά υψηλά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Οι περιορισμένες συναλλαγές και ο ανάλογος τζίρος είναι ενδεικτικά της διάθεση και τάσης που επικρατεί στην αρχή της συνεδρίασης.

Στην περιοχή των 673 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον Τραπεζικό στις 460 μονάδες και τον FTSE 25 στις 1.776 μονάδες.

Σύμφωνα με όσα είχαμε αναφέρει ως τεχνικά ζητούμενα στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, σήμερα-αύριο θα αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη, σε μηνιαία μέτρηση, τάση.

Για τον Φεβρουάριο, μέχρι και σήμερα είναι το μη τραπεζικό μέρος του 25άρη, που έχει μια μικρή απόκλιση (discount) και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η τεχνικότητά του. Εκτίμηση είναι πως αυτό θα ξεκαθαρίσει με το αυριανό κλείσιμο του Δείκτη.

Από τις τραπεζικές μετοχές, η Εθνική συνεχίζει υψηλότερα στο 1,293 ευρώ, με την Alpha Bank να ακολουθεί στο 1,123 ευρώ.

Είναι οι δύο από τις τέσσερις συστημικές που σε μέτρηση εβδομάδας έχουν την ισχυρότερη τάση.

Από τις μετοχές του FTSE 25, ενδεικτικές τιμές για blue chips είναι τα 10,71 ευρώ του ΟΤΕ, τα 30,31 της Coca Cola HBC και τα 9,08 ευρώ του Μυτιληναίου.

Στα 5,1 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11:20.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v